Kış bitmedi son vuruşunu yapıp öyle gidecek! 21 ilde aynı anda başlayacak! Hazırlanın

Kış bitmedi son vuruşunu yapıp öyle gidecek! 21 ilde aynı anda başlayacak! Hazırlanın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporlarına göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşüşe geçtiği ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi. Önümüzdeki günlerde 19 şehirde sağanak yağışın beklendiği, Ardahan ve Hakkari’de ise kar yağışı tahmin ediliyor.

Yayınlanan meteorolojik tahminlere göre Özellikle Sakarya, Balıkesir, Bilecik, Bursa, İzmir, Adana, Isparta, Osmaniye, Hatay, Karaman, Eskişehir, Sinop, Bolu, Düzce Amasya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Gaziantep’te sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Kışın son demlerinde Ardahan ve Hakkari ise beyaz örtüyle kaplanacak.

img-3761.jpeg

İstanbul için beş günlük hava durumu tahminine göre, kentte kar yağışı beklenmezken, Salı ve Çarşamba günleri sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da hava sıcaklıkları Pazartesi ve Salı günleri 14 derece civarında seyrederken, Çarşamba ve Perşembe günleri 11 dereceye, Cuma günü ise 10 dereceye düşecek. Mart ayının ikinci haftasında sıcaklıkların daha da düşmesi ile İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı olabileceği belirtiliyor.

img-3759.jpeg

Yurt genelinde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Kuzey Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve belirtilen diğer bölgelerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Ardahan ve Hakkari çevrelerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

img-3760.jpeg

Gece ve sabah saatlerinde Marmara, Ege ve doğu kesimlerde sisli hava, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri için çığ tehlikesine karşı da uyarıda bulunuldu.

İl il hava durumu tahminleri, Marmara’dan Ege’ye, İç Anadolu’dan Akdeniz’e, Batı Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya ve Güneydoğu Anadolu’ya kadar detaylı bir şekilde verilmiş olup, vatandaşların hava koşullarına karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiği hatırlatılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN