Kış erken bastıracak! El Nino belası Türkiye'yi rahat bırakmıyor... Meteorologlar tarih verdi

Kış erken bastıracak! El Nino belası Türkiye'yi rahat bırakmıyor... Meteorologlar tarih verdi

Ağustos ayı ile birlikte sıcaklıklar artmaya devam ederken bir yandan da yağışlar bölge bölge kendilerini göstermeye devam ediyor. Gelen yağışlar kısa kısa etkisini gösterirken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Yağışlar devam edecek mi? Sıcaklıklar daha da artacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Kış erken bastıracak! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı, El Nino kasırga gibi vuracak. O tarihte kar geliyor!

Afrika sıcaklıkları tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Ağustos ayının ilk haftasında etkisini gösteren El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sitemleri sıcaklıkları hızla artırırken İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerde sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşmış durumda. Vatandaşlar 'Hava durumu bugün nasıl? Yağışlar ne zamana kadar devam edecek? Kar yağışı ne zaman geliyor?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Kış erken geliyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o bölgelerde yaşayanları uyardı. El Nino belası geri geliyor, o tarihte ilk kar yurda ulaşacak! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli ve Artvin'in kıyı, Kütahya'nın kuzeybatı kesimleri ile Balıkesir çevrelerinin, akşam saatlerinde Uşak'ın güney, Denizli'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

gfgfgf-2023-08-16t094248-538.jpg

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ve Kıyı Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 11 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNLÜ METEOROLOG TARİH VERDİ: KAR YAĞIŞI ERKEN BASTIRACAK!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yeni bir paylaşımda bulundu. El Nino'nun tekrardan yurda dönüş yaptığını ifade eden Ökten, kar yağışı için tarih verdi. Kar yağışlarının yurda erken giriş yağacağını ifade eden Ökten, "Ay sonu Sonbahar'a hızlı bir giriş yapabiliriz. Kuzey kutbunda birikmeye başlayan soğuklar, hızla Rusya'ya inecek. Sonrasında kuzeyimizden bize gelebilir. Takipteyim." uyarısında bulundu.

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

17 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

18 AĞUSTOS 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

19 AĞUSTOS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

20 AĞUSTOS 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN