Büyükşehir belediyesinden toplu ulaşıma yüzde 51 zam! Taksi indi-bindi ücreti de 100 TL oldu

Büyükşehir belediyesinden toplu ulaşıma yüzde 51 zam! Taksi indi-bindi ücreti de 100 TL oldu

Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamlar ve geçen yapılan vergi artışı, kent içi toplu taşıma hizmetine de zam olarak yansıdı. Bir büyükşehir belediyesi daha toplu ulaşım araçlarına ve taksi ücretlerine zam yaptı. İşte detaylar...

Muğla genelinde toplu taşıma hizmeti sunan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarının ücret tarifeleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılan toplantısında; toplu taşıma, servis ve taksimetre ücretleri yüzde 51 oranında artırıldı.

Belirlenen yeni toplu taşıma ücretleri 15 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla başladı.

MUĞLA TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR?

Şehir içi en kısa mesafe olan A grubu ücret tarifelerinden, elektronik kartlı indirimli (öğrenci) ücret tarifesi 7,60 TL olarak uygulanmakta iken yapılan düzenleme ile 9,90 TL olarak uygulanacak. Elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise 12,20 TL iken, 18,40 TL olarak belirlendi.

Ayrıca, Menteşe ilçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenicilerinin yoğun olarak kullandığı, 'Kampüs Hattı' öğrenci ücret tarifesi 4,95 TL olarak uygulanmakta iken 6,90 TL olarak yeniden düzenlendi. 40 TL olan indi-bindi taksi ücreti de yüzde 150'lik zamla 100 TL oldu.

MUĞLA TAKSİ FİYATLARI NE KADAR?

Muğla'da 40 TL olan indi-bindi taksi ücreti de yüzde 150'lik zamla 100 TL oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN