Köfte yemek için tüm Türkiye bu kentimize akın ediyor! Ülkenin her yerinden binlerce kişi akın ediyor

Köfte yemek için tüm Türkiye bu kentimize akın ediyor! Ülkenin her yerinden binlerce kişi akın ediyor

Köfte yemek için tüm Türkiye o şehrimize akın akın gidiyor! Ülkenin her bir yerinden binlerce vatandaş dillere destan olan bu lezzeti tatmak için o kentimize gidiyor...

Sakarya, ıslama köfteyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Bu yöresel lezzet, Balkan göçmenlerinin bayat ekmekleri değerlendirme fikriyle ortaya çıkmış ve kemik suyuna batırılan ekmekle servis edilmesiyle ünlü hale gelmiştir.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN SAKARYA'YA GELİYORLAR

aw113989-06.jpg​​​​​​​

Sakarya'nın coğrafi işaretli bu özel yem​​​​​​​eği, ilikli kemik suyu, kırmızı toz biber, sarımsak ve soğanla hazırlanan özel sosla batırılmış ekmekle sunulur. Tescilli bu lezzet, Boşnak ve Makedon göçmenlerin yaratıcılığının bir ürünü olarak, Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçileri Sakarya'ya çekiyor.

ISLAMA KÖFTENİN PÜF NOKTASINI PAYLAŞTI

aw113989-03.jpg

Restoran işletmecisi Musa Kocaoğlu, ıslama köftenin Balkanlar'dan gelen yoksulluk ve fakirlikten bir çıkış ürünü olduğunu belirtti. Günümüzde popüler bir yemek haline gelen bu lezzet, özgün pişirme teknikleri ve özel malzemelerle hazırlanıyor. Kocaoğlu, ekmeğin kara fırında odun ateşinde pişirilmesi, 4 gün bayatlatılması, ilikli kemik suyuna bandırılması ve ızgarada buluşması gibi püf noktalarından bahsetti. Etin düve eti olması ve köftenin etinin kaburganın kürek kısmından kullanılması gerektiğini vurguladı. Ek olarak, ekmek içerisindeki kırmızı toz biber ve ilikli kemik suyunun önemine de değindi.

3 KUŞAKTIR DEVAM EDİYOR

​​​​​​​aw113989-02.jpg​​​​​​​

Kocaoğlu, ıslama köftenin yanı sıra Sakarya'nın diğer coğrafi işaretli ürünü olan kabak tatlısıyla birlikte sunulduğunu söyledi. 81 ilden gelen ziyaretçiler, bu iki tescilli lezzeti bir arada tatma şansı buluyorlar. 3 kuşaktır devam eden ıslama köfte geleneği, Kocaoğlu ailesi tarafından gelecek nesillere aktarılıyor. 1958 yılında küçük bir dükkanda başlayan bu serüven, şimdi 4. kuşakla birlikte bir asra doğru ilerliyor. Sakarya'nın bu özel lezzeti, hem geçmişin hem de geleceğin bir parçası olarak damaklarda yerini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN