Köftenin lezzetini tavana çıkarıyor! Canan Karatay açıkladı: Köfteciler sırrımız verdin diye Karatay'a kızacak

Köftenin lezzetini tavana çıkarıyor! Canan Karatay açıkladı: Köfteciler sırrımız verdin diye Karatay'a kızacak

Canan Karatay'dan köftecileri kızdıran açıklama geldi. Köftelerinde bunu kullanan parmaklarını yiyecek. Bu sırla yapılan köftelerin lezzetine doyum olmuyor. İşte köftelerin lezzetini ikiye katlayan o yöntem…

Anne köftesinin lezzetini ikiye katlayacak o yöntem Canan Karatay'dan geldi. Yaptığı açıklamalar ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Canan Karatay, bu kez de ünlü köftecileri kızdıracak bir açıklamaya imza attı. Köftenin içerisine bir miktar ekleyen lezzetine doyamıyor. İşte köftelerin lezzetini ikiye katlayan o yöntem…

KÖFTENİN LEZZETİNİ İKİYE KATLIYOR

Evde yaptığınız köftelerin daha lezzetli olmasına istiyorsanız Canan Karatay'a kulak verin. Pişirdiğiniz etin lezzetini arttırmak için içerisine mutlaka bir kaşık kuyruk yağı ekleyiniz. Bu sayede pişirdiğiniz etler daha lezzetli bir hale gelecektir.

kuyruk-yagi-1.jpg

LEZZETLİ ANNE KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 çorba kaşığı kuyruk yağı
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber ,nane ,kimyon, kekik

kofte-izgara.jpg

LEZZETLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

  • Köfte yapılışına geçmeden önce kuyruk yağınızı küçük parçalar halinde inceltmeniz gerekiyor.
  • Ardından içerisine kıyma, soğan, sarımsak ,ekmek içi ,tuz ve baharatları ekledikten sonra iyice özdeşleşene kadar yoğurunuz.
  • Elinizi az bir miktar yazdıktan sonra köftelere şekil vererek bir kap içerisine koyunuz.
  • Köfteleri isterseniz bir gün isterseniz de birkaç saat beklettikten sonra pişirebilirsiniz.
  • Köftelerinizi ister kızartabilirim isterseniz de fırınlayabilirsiniz

kofte-1.jpg

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Hayvansal bir yağ türü olan kuyruk yağı geleneksel mutfaklarda sıklıkla kullanılır. Kuyruk yağının faydaları şu şekildedir:

Besin Değeri: İçerisinde yer alan vitaminler (A, D, E ve K) ve doymuş yağlar açısından son derece zengin olan kuyruk yağı vücut için önemli bir kaynaktır. Kuyruk yağı içerisinde bulunan A vitamini hem cilt sağlığını hem de göz sağlığını destekler.

Cilt Sağlığı: Cilt sağlığı için önemli bir yere sahip olan A vitamini kuyruk yağı içerisinde bol miktarda bulunur. Kuyruk yağı tüketen kişiler cilt tedavisi konusunda da destek almış olacak.

Saç Sağlığı: Saç tellerini güçlendiren ve dökülmeyi azaltan kuyruk yağı saçın parlaklığını da arttırmaktadır.

Kemik Sağlığı: Kuyruk yağının içerisinde bulunan D vitamini kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Kalsiyum emilimini arttıran D vitamini kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

Enerji Kaynağı: Kalori açısından yoğun bir yağ olan kuyruk yağı vücut enerjisini sağlar. Yüksek enerji gerektiren aktivitelerde bulunan kişiler ve yoğun fiziksel çalışma içerisinde olan kişiler kuyruk yağı tüketmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN