Memur olmak isteyenlere sevindiren haber: Sonuçlar açıklandı!

Memur olmak isteyenlere sevindiren haber: Sonuçlar açıklandı!

2021/2 KPSS tercih ve yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr sayfasından 6 Ocak 2021 Perşembe günü ilan edildi. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının ardından adaylar kayıt işlemlerine başlayacak. İşte, KPSS yerleştirme ve tercih sonuçları öğrenme...

Kamu kurumlarına memur alımı için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) katılım sağlayan adayların merakla beklediği 2021/2 yerleştirme sonuçları açıklandı. Kamu kurumlarında çeşitli nedenlerle boşalan pozisyonlara KPSS puanlarına göre atama yapılıyor.

2021/2 KPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS yerleştirme sonuçlarını duyurdu. Yerleştirme tercihleri, 22-29 Aralık 2021 tarihlerinde alınmıştı.

KPSS-2021/2 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları 6 Ocak 2022 tarihinden itibaren sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya paylaşımında, sonuçların adaylara hayırlı olmasını diledi.

2022-01-06-150633.jpg

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebilir.

Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecek.

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edinecek.

Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracak, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğrenecek.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır.

Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

KPSS 2021/2 TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN