KPSS ÖABT soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte KPSS takvimi 2021

KPSS ÖABT soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte KPSS takvimi 2021

ÖSYM'nin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumları bugün düzenleniyor. MEB'de kadrolu öğretmen olmak isteyen lisans mezunlarının katıldığı ÖABT sınavının soru kitapçığı ve cevap anahtarı ais.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanacak. İşte, KPSS ÖABT soruları ve cevapları...

Kamuda memur olarak görev yapacak vatandaşların belirlendiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) son oturumları bugün tamamlanıyor. Sadece öğretmen adaylarının katılım sağladığı Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı yurt genelinde yapılıyor. Sınava, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçerli HES kodu olmayan ve maskesi bulunmayan adaylar alınmadı.

KPSS ÖABT NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi'nin (ÖABT) birinci oturumu 15 Ağustos 2021 saat 10.15'te, ikinci oturumu 14.45'te düzenleniyor.

Sınav binasına girişlerde maske ve dezenfektan dağıtılan adaylar, sınav görevlilerinin kimlik ve belge kontrolü, polis ekiplerinin de üst araması yapmasının ardından salona alındı. Birinci oturumda saat 10.00'dan sonra adaylar sınav binasına alınmazken, ikinci oturumda da saat 14.30'dan sonra binaya giriş yapılamayacak.

KPSS ÖABT SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda soru kitapçığı ve cevap anahtarı gün içerisinde veya ertesi gün ais.osym.gov.tr web sitesinde erişime açılıyor. KPSS ÖABT sorularının ve cevaplarının bu akşam ya da yarın (16 Ağustos 2021 Pazartesi günü) yayınlanması bekleniyor.

Soruların tamamına sadece sınava katılan adaylar ulaşabilirken yüzde 10'luk kısmı ise herkese açık olarak yayınlanıyor. Bu nedenle sınava katılmayan kişiler soruların sadece yüzde 10'unu görebilecek. Adaylar yapacakları karşılaştırma ile resmi sonuçlar öncesi durumlarını kontrol edebilecek.

2021 ÖABT SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav (ÖABT) sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden (AİS) ve sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM (LİSE) KPSS BU YIL YAPILACAK MI?

Devlet dairelerinde kadrolu olarak görev alacak memurların belirlenmesi için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) düzenleniyor. Üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olanlar için yapılan KPSS sınavı her yıl gerçekleşirken, önlisans ve lise (ortaöğretim) mezunlarının katılım sağladığı KPSS sınavları, iki yılda bir düzenleniyor.

Önlisans ve ortaöğretim (lise) KPSS sınavlarının en son 2020 yılında gerçekleşmesi dolayısıyla 2021 yılında yapılmayacağını, bir sonraki sınavın 2022 yılında düzenleneceğini hatırlatalım.

ÖABT SORULARI VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEME SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN