KPSS ÖABT zor muydu, kolay mıydı? İşte 2021 ÖABT sınav yorumları

KPSS ÖABT zor muydu, kolay mıydı? İşte 2021 ÖABT sınav yorumları

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) kadrolu öğretmen olmak için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) katılan adaylar, sınav değerlendirmelerini sosyal medyadan #ÖABT2021 etiketiyle yapıyor. İşte, 2021 KPSS ÖABT yorumları...

KPSS ÖABT sınavında işaretledikleri soruların yanıtlarını ve diğer adayların sınav yorumlarını merak eden öğretmen adayları, sosyal medyadan yapılan ÖABT sınav yorumlarını yakından inceliyor. #ÖABT2021 etiketiyle soru cevap yorumları paylaşılıyor. Her yıl lisans mezunları için düzenlenen KPSS'nin 2021 yılındaki oturumları ÖABT ile tamamlandı. Sınav sonuçları ise eylül ayında ilan edilecek.

2021 ÖABT YORUMLARI

* Ben sosyal bilgiler yerine coğrafya alan sınavına mı girdim şu an onu düşünüyorum #ÖABT2021

* Sosyal bilgiler alan sınavına coğrafya sorusu koymayı unutmuşlar, o sorular coğrafya değildi yani olamaz.

* Sosyal Bilgiler ÖABT'de yerliler sorusu kimin aklına geldi, sadece soruyorum?

* Sosyal Bilgiler ÖABT derya deniz iken bir de edebiyat sorusu gelmesi şoku.

* Hüseyin Nihal Atsız sorusu belirleyici olsun bence, Atsız'ı tanımayanları direkt elesinler #ÖABT2021

* Amerika kıtasındaki yerli halkın geleneksel törenini sorarak hangi Sosyal Bilgiler Öğretmenini elemek istediniz acaba?

* #ÖABT2021 Din kültürü sınavı zor muydu kolay mıydı ne oldu biz neye girdik ben hiçbir şey anlamadım.

* Eğitim soruları görünce daha ne kadar zor olabilir ki demiştim. Daha da kötüsü, çok daha kötüsü, baya baya kötüsü, waaooww daha kötüsü de olabiliyormuş görmüş olduk.

2021 ÖABT SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda soru kitapçığı ve cevap anahtarı gün içerisinde veya ertesi gün ais.osym.gov.tr web sitesinde erişime açılıyor. KPSS ÖABT sorularının ve cevaplarının bu akşam ya da yarın (16 Ağustos 2021 Pazartesi günü) yayınlanması bekleniyor.

Soruların tamamına sadece sınava katılan adaylar ulaşabilirken yüzde 10'luk kısmı ise herkese açık olarak yayınlanıyor. Bu nedenle sınava katılmayan kişiler soruların sadece yüzde 10'unu görebilecek. Adaylar yapacakları karşılaştırma ile resmi sonuçlar öncesi durumlarını kontrol edebilecek.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN?

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav (ÖABT) sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden (AİS) ve sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

ÖABT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN