2021 KPSS baraj puanı kaç? Barajı geçmek için kaç net yapmak gerekiyor?

2021 KPSS baraj puanı kaç? Barajı geçmek için kaç net yapmak gerekiyor?

Üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olan vatandaşların katılım gösterdiği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tamamlandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasını için beklemeye geçen adaylar, puanlarını tahmini olarak hesaplayarak tercih dönemi için de hazırlık yapmaya başladı. KPSS lisans düzeyinde sınava giren adayların 70 alabilmeleri için ortalama olarak 55 net yapmaları gerekiyor. İşte, 2021 KPSS'de barajı geçmek için yapılacak net sayısı...

Kamu kurumlarında kadrolu olarak işe girmek isteyen on binlerce üniversite mezunu, KPSS sınavına katıldı. Bilindiği üzere devletin çeşitli kademe ve kurumlarında yapılan alımlar için başvuru şartları ve KPSS puanı önemli bir yer tutuyor. Alımlar yapılırken açılan pozisyonlara göre puanlar değişkenlik gösterebiliyor. 2021 yılında alınan KPSS puanlarıyla 2 yıl boyunca adaylar açılan ilanlara başvuruda bulunabiliyor.

2021 KPSS BARAJ PUANI KAÇ OLACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tercih için belirlenen herhangi bir baraj puanı yoktur. Alım için açılan ilanlarda KPSS puanları değişkenlik gösterebilir. Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan ilanlar dikkate alındığında kurumların en düşük 70 KPSS puanıyla alım yaptığı görülüyor. Açılan kadrolara alım için yapılan sıralamalarda KPSS puanı en yüksek olandan en düşük olana kadar adaylar sıralanır. Bazı ilanlarda özel başvuru şartları da bulunuyor.

KPSS 70 PUAN ALMAK İÇİN KAÇ NET YAPMAK GEREKİYOR?

KPSS puan hesaplama işlemleri standart sapma dikkate alınarak hesaplanır. Adayların en fazla doğru yanıt verdiği soru veya en az doğru cevapladıkları soru puan hesaplamada belirleyici olabilir. Bu yüzden yapılan aynı sayıda ki netler eşit puana sahip olunacağı anlamını taşımaz. Henüz 2021 yılı sınav sonuçları açıklanmadığından bu sorunun tam olarak karşılığı bulunmuyor. Ancak 2020 yılı sonuçlarına göre KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavlarında toplam 47-48 net yapan adaylar 70 puan almaktadır.

62 net 75 puan

72 net 80 puan

84 net 85 puan

91 net 90 puan

2021 KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

kpss-puan-hesap-001.jpg

KPSS P1 P2 P3 PUAN HESAPLAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN