2021 ALES/2 başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar?

2021 ALES/2 başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar?

Yılda üç kez yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) 2021 yılındaki ikinci sınavı 19 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak. Lisansüstü öğrenim görmek isteyen ya da akademik kariyer planlaması yapan adayların katılım sağlayacağı ALES/2 sınavı başvuruları 3-11 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacak. İşte, ÖSYM ALES takvimi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için geri sayım sürüyor. İlki mayıs ayında yapılan ALES'in ikinci sınavı için adaylar çalışmalarını sürdürüyor.

ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Bu yıl Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın ikincisi (ALES/2) için başvurular 3-11 Ağustos 2021 günleri arasında alınacak. ALES/2 başvuruları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr web adresinden ve Aday İşlemler Sistemleri (AİS) mobil uygulamasından yapılacak.

ALES/2 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2021 yılının Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın ikincisi (ALES/2) 19 Eylül 2021 Pazar günü saat 10.15'te yapılacak.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, eğitim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için düzenlenen sınav sonuçları, ÖSYM'nin sitesinde öğrenilebilir.

ÖSYM takvimine göre, ALES/2 sınav sonuçları 14 Ekim 2021 tarihinde kamuoyuna açıklanacak.

2021 ALES/2 SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES/2 başvuru ücreti henüz belli olmadı. ÖSYM'nin kısa süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

Son gerçekleştirilen ALES sınavında 145 TL talep edilmişti.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Lisansüstü öğrenim görmek isteyen yada akademik kariyer planlaması yapan adayların katılım sağladığı ALE sınavın sonuçları, açıklandığı günden sonra 5 yıl süreyle geçerli olacak.

ALES/2 SINAV BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN