KPSS zor muydu kolay mıydı? İşte KPSS lisans sınav yorumları 2021

KPSS zor muydu kolay mıydı? İşte KPSS lisans sınav yorumları 2021

Kamu kurumlarında memur olma hayali kuran on binlerce lisans mezunu vatandaşın katılım sağladığı KPSS sınavının genel yetenek-genel kültür sınavı ve eğitim bilimleri oturumları tamamlandı. Sınav sonuçları ise ÖSYM takvimine göre 16 Eylül 2021 Perşembe günü açıklanacak. İşte, 2021 KPSS sınav yorumları...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavı yapıldı. Birinci oturumu saat 10.15'te, ikinci oturumu saat 14.45'te başlayan ve 101 sınav merkezinde düzenlenen sınavda adaylara, çoktan seçmeli 120 soru (genel yetenek-genel kültür) ve 80 soru (eğitim bilimleri) yöneltildi ve soruları cevaplamaları için 120 dakika ve 100 dakika verildi. ÖSYM, koronavirüs salgınına karşı sınav önlemleri aldı.

2021 KPSS SINAV YORUMLARI

Sınavını tamamlayan ve izin verilen saatlerde sınıftan çıkan adaylar, sınav değerlendirmelerini önce aileleriyle ve yakın arkadaşları ile yaptı. Ardından sosyal medya üzerinden #KPSS2021 etiketiyle sınav ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

İşte bazı yorumlar:

* Altı senedir bu sınava giriyorum en kolayı bu sınavdı en sonunda istediğim puanı alacağım.

* Sınav bence kolaydı geçen seneye göre...Güncel sorular sıkıntı idi... Geçen senenin Türkçesine göre bu seneninki bence kolaydı...

* Bu kadar kolay sınav bir daha denk gelmez.

* Ayşe Begüm Onbaşı ve salda baya iyi sorulardı.

* Fen neydi lan öyle kalem oynatamadım.

* Hayatımda girdiğim en kolay sınavdı.

* Da Vinci-Yıldız Kenter-Van-Ayşe Begüm Onbaşı

* 2021 yılında Azerbaycan'da düzenlenen şampiyonada gururumuz olan cevabını yapamayan yoktur herhalde

* KPSS2021 Tesla-Edison sorusunda beyni yananlar.

* Teşekkürler Ayşe Begüm Onbaşı ve Van Gölü +2 puan kazandım

* Deyrulzafaran Manastırı bilgisine sınavdan bir gün önce denk gelip "Bunu da sormazlar" deyip geçmişimdir ve sınavda çıkmıştır Yüzünü eliyle kapatan insan.

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek. Sonuçlar sadece internetten duyurulacak, adaylara ayrıca bilgilendirme yapılmayacak.

KPSS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM tarafından KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarının ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Fakat daha önceki sınavlar göz önüne alındığında sınav soru ve cevaplarının 1 hafta içerisinde açıklanması öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN