2021 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuç tarihi belli oldu

2021 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuç tarihi belli oldu

2021 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumları 1 Ağustos 2021 Pazar günü gerçekleştiriliyor. Yurt genelinde yapılan lisans KPSS sınavı sonuçları, ÖSYM takvimine göre 16 Eylül 2021 Perşembe günü sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek. İşte, KPSS sınav sonuçları sorgulama ekranı...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) lisans mezunları için düzenlediği Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) adaylar elde ettikleri puanlarla kamu kurumlarında memur olmak için kamu ilanlarını takip ederek başvuruda bulunacak. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları için gözler şimdiden ÖSYM'ye çevrildi.

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olan vatandaşların katılım sağladığı Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr web sayfasından adayların erişimine açılacak. İnternet sitesindeki sonuçlar, adaylara tebliğ niteliğinde olacak ve ayrıca bilgilendirme yapılmayacak. Sonuç belgesinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak.

KPSS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

2021 lisans KPSS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı henüz belli olmadı. Fakat daha önceki sınavlar göz önüne alındığında sınav soru ve cevaplarının 1 hafta içerisinde açıklanması öngörülüyor.

Bilindiği üzere ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere 'Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi'ni uyguluyor. Bu amaçla kullanılmak üzere sınav sonuç belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir 'Sonuç Belgesi Kontrol Kodu' basılıyor. Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılabiliyor.

2021 KPSS LİSANS SINAVI TAKVİMİ

Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 1 Ağustos 2021 Saat 10.15'te başlayacak ve 130 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri sınavı 1 Ağustos 2021 saat 14.45'te gerçekleşecek ve 100 dakika sürecek.

KPSS Alan Bilgisi 1. Oturum sınavı (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 10.15'te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi 2. Oturum sınavı (Hukuk, İktisat, Maliye) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 14.45'te gerçekleşecek.

KPSS Alan Bilgisi 3. Oturum sınavı (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı sınavı 15 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN