2021 KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte ÖSYM sınav takvimi

2021 KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte ÖSYM sınav takvimi

KPSS lisans sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarının ne zaman erişime açılacağına ilişkin ÖSYM'den bir açıklama gelmedi fakat geçmiş sınav örneklerine bakıldığında, KPSS sorularının ve cevaplarının sınav günü veya 1 hafta içinde osym.gov.tr adresinde açıklanması bekleniyor. İşte, 2021 KPSS soruları cevapları görüntüleme...

Kamu kurumlarında kadrolu olarak görev yapacak memurların belirlenmesi amacıyla 2002 yılından beri düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) katılan aday sayısı her yıl artıyor. 1 Ağustos 2021 Pazar günü düzenlenen lisans KPSS sınavına katılım gösteren on binlerce kişi, sınav sonrası yayınlanan soru kitapçığı ve cevap anahtarına göz atarak tahmini puanlarıyla tercih dönemi için hesap kitap yapacak.

KPSS SORULARI CEVAPLARI NE ZAMAN, HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) bu yıl 1 Ağustos 2021 Pazar günü gerçekleşiyor. KPSS soruları ve cevapları yayınlanma tarihi ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı fakat geçmiş yıllardaki sınavlara bakıldığında soru kitapçığının ve cevap anahtarının sınav günü veya 1 hafta içinde açıklanması öngörülüyor.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurt genelinde düzenlenen KPSS sınavının sonuçları, 16 Eylül 2021 Perşembe günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Sonuç belgesinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak.

Öte yandan KPSS sınav sonuç belgelerinin en alt kısmında yer alan Sonuç Belgesi Kontrol Kodu sayesinde sonuc.osym.gov.tr üzerinden sonuç belgelerinin doğruluğu kontrol edilebilecek.

KPSS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? ÖSYM KPSS TAKVİMİ

Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 1 Ağustos 2021 Saat 10.15'te başlayacak ve 130 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri sınavı 1 Ağustos 2021 saat 14.45'te gerçekleşecek ve 100 dakika sürecek.

KPSS Alan Bilgisi 1. Oturum sınavı (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 10.15'te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi 2. Oturum sınavı (Hukuk, İktisat, Maliye) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 14.45'te gerçekleşecek.

KPSS Alan Bilgisi 3. Oturum sınavı (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı sınavı 15 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN