KPSS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Sınav kaç dakika sürecek?

KPSS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Sınav kaç dakika sürecek?

Lisans mezunu vatandaşların katılım sağlayacağı Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel yetenek-genel kültür sınavı 1 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te, eğitim bilimleri sınavı ise saat 14.45'te başlayacak. İşte, KPSS sınav süresi bitişi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) kamu kurumlarına atanacak memurların belirlenmesi için düzenlediği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) bugün üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olan vatandaşlar için düzenleniyor. Adaylar sınavdan aldıkları KPSS puanlarıyla devlet dairelerinde kadrolu olarak görev alabilecek.

KPSS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

1 Ağustos 2021 Pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) iki oturumdan oluşuyor. 1. oturum olan genel yetenek-genel kültür sınavı saat 10.15'te başlayacak ve saat 10.00'dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. Sınavın saat 12.25'te sona ereceğini belirtelim.

2. oturum olan eğitim bilimleri sınavı ise saat 14.45'te başlayacak ve saat 14.30'dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. Sınavın saat 16.10'da biteceğini hatırlatalım.

KPSS SINAVI NE KADAR SÜRECEK? KPSS KAÇ DAKİKA?

On binlerce adayın katılım sağlayacağı KPSS lisans sınavının ilk oturumu olan genel yetenek-genel kültür sınavı 130 dakika sürecek ve adaylara 120 soru yöneltilecek. İkinci oturum olan eğitim bilimleri sınavı ise 100 dakika sürecek ve adaylara 80 soru sorulacak.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ Mİ SİYAH BEYAZ MI OLMALI?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) giriş yerleri ÖSYM'nin Aday İşlemler Sistemi (AİS) ais.osym.gov.tr üzerinden öğrenilebiliyor. Adaylar, AİS üzerinden erişebildikleri sınav giriş belgelerini bilgisayara indirdikten sonra çıktılarını almaları gerekiyor. Zira sınav binasına, yanında giriş belgesi olmayan adayların alınmayacağını hatırlatalım. Sınav giriş belgesinin renkli ya da siyah-beyaz olması fark etmiyor, çıktısı alınan belgenin üzerindeki bilgilerin net okunabilmesi yeterli olacaktır.

2021 KPSS LİSANS SINAVI TAKVİMİ

Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 1 Ağustos 2021 Saat 10.15'te başlayacak ve 130 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri sınavı 1 Ağustos 2021 saat 14.45'te gerçekleşecek ve 100 dakika sürecek.

KPSS Alan Bilgisi 1. Oturum sınavı (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 10.15'te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi 2. Oturum sınavı (Hukuk, İktisat, Maliye) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 14.45'te gerçekleşecek.

KPSS Alan Bilgisi 3. Oturum sınavı (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı sınavı 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 14.45'te gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN