2021 ÖABT ne zaman? İşte KPSS ÖABT sınav tarihi

2021 ÖABT ne zaman? İşte KPSS ÖABT sınav tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde kadrolu öğretmen olmak isteyen adayların katılım sağlayacağı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu 15 Ağustos 2021 Pazar günü yurt genelinde düzenlenecek. İşte, ÖSYM ÖABT sınav takvimi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kamu kurumlarına atanacak memurların belirlendiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans mezunları için düzenlendi. KPSS'ye katılan öğretmen adayları ilave olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumuna da katılım sağlayacak.

2021 KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ GÜN?

Devlet dairelerinde kadrolu olarak görev alacak memurlar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) öğretmenler için düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu 15 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te gerçekleşecek. Önceki sınavlarda olduğu gibi saat 10.00'dan sonra adaylar sınav binasına alınmayacak.

KPSS'nin genel yetenek-genel kültür oturumlarına katılan öğretmen adaylarının ek olarak ÖABT oturumuna da girmeleri gerekiyor.

ÖABT SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav (ÖABT) sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden (AİS) ve sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV TAKVİMİ

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturum (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) sınavı 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 10.15'te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) sınavı, 7 Ağustos 2021 Cumartesi saat 14.45'te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik) sınavı 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te yapılacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı sınavı 15 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN