KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Ertelenen 2022 lisans KPSS sınav sonuç tarihi

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Ertelenen 2022 lisans KPSS sınav sonuç tarihi

KPSS lisans sonuç tarihi belli oldu. Memur adaylarının katılacağı 2022 KPSS, eylül ayında ülke genelinde düzenlenecek. Yaklaşık 1 ay sonra ise sınav sonuçları ilan edilecek. İşte, 2022 KPSS sınav sonucu sorgulama...

KPSS sonuç ne zaman açıklanacak 2022 yılı için ÖSYM tarafından duyuruldu. Hatırlanacağı üzere temmuz ayında yapılan fakat daha sonra iptal edilen 2022 lisans KPSS'nin eylül ayında tekrarlanmasına karar verilmişti. Sınav günü geldi çattı... Adaylar farklı günlerde düzenlenecek KPSS sınav oturumlarında ter dökecek ve elde ettikleri puana göre atanacak.

KPSS LİSANS SINAVI SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı sonuçları ÖSYM takvimine göre 21 Ekim 2022 tarihinde ilan edilecek.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

KPSS SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

KPSS GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

KPSS sınav giriş belgesini almak isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ais.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilirler.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN