Kredi geri çağırma krizi! Dev demir çelik fabrikası kepenk indirdi

Kredi geri çağırma krizi! Dev demir çelik fabrikası kepenk indirdi

Adana’daki Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir işletme, mali kriz ve bankaların kredi geri çağırma işlemleri sebebiyle üretim faaliyetlerine ara verdi. Maaşlarını iki aydır alamayan çalışanlar, yaşadıkları maddi sıkıntıları dile getirerek fabrika önünde protesto düzenliyor. İşletmedeki iç sorunlar ve çalışanların yaşadığı mağduriyet giderek derinleşiyor…

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) yer alan Güney Çelik, iki yıl öncesine kadar 800 kişilik bir istihdam sağlarken, şu anki çalışan sayısı 250-300 arasına gerilemiş durumda. Son iki aydır ücretlerini ödeyemeyen firma, bankaların kredileri geri çekmesiyle mali zorluklarla karşı karşıya kalmış ve üretimini durdurmak zorunda kalmıştır.

GÜNEY ÇELİK’TE MALİ KRİZ: İŞÇİLERİN SESİ YÜKSELİYOR

Ekonomim haber portalının aktardığına göre, inşaat, doğalgaz, demir-çelik, tarım, biyoenerji ve gıda alanlarında hizmet veren Arsan Grup bünyesindeki Güney Çelik, sektördeki uzun yıllara dayanan geçmişiyle tanınıyor. Ancak, Arsan Grup’un kurucu Mehmet İrfan Cengiz’in oğlu Can Cengiz’in yönetimdeki değişiklikleri ve bankaların kredi geri çağırma kararları firmanın mali yapısını olumsuz etkiledi.

img-1809.jpeg

AİLE ŞİRKETİNDEKİ KRİZ: GÜNEY ÇELİK ÇALIŞANLARI HAREKETE GEÇTİ

Güney Çelik Hasır ve Demir Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin emekçileri, alacakları ücretleri iki aydır alamadıkları için fabrika kapısında toplanarak eylem başlattılar. İşçiler ve aileleri, yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getiriyor, bir an önce çözüm bulunmasını ve işlerine geri dönmeyi umut ediyorlar. Bu durum, sadece şirketin geleceğini değil, çalışanların da istikrarını riske atıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN