Kredi ihtiyacı olanlara üzücü haber! Düşük faizle kredi dönemi bitti… Yeni süreç başlıyor

Kredi ihtiyacı olanlara üzücü haber! Düşük faizle kredi dönemi bitti… Yeni süreç başlıyor

Son zamanlarda ekonomik gelişmeler doğrultusunda bankaların kredi faiz oranları bir hayli artış gösterdi. Kredi ihtiyacı olanlar ise bu durumdan oldukça muzdarip. Uzman isim düşük faizle kredi döneminin bittiğini resmen açıkladı. Yeni süreç başlıyor…

Ekonomik gelişmeler, yeni atılan adımlar, Merkez Bankası’nın verdiği faiz kararları ve daha birçok etken bankaların kredi faizlerine yansımaya devam ediyor. Taşıt, konut, ihtiyaç kredilerinde ciddi artışlar gözlemleniyor. Bir süre önce yüzde 1.5 bandında olan kredi faizleri atılan son adımlarla beraber yüzde 3’lere kadar dayanmış durumda. Finans uzmanları ve banka yetkilileri ise ucuza kredi döneminin sona erdiğini ileri sürüyor.

DÜŞÜK FAİZLE KREDİ DÖNEMİ KAPANDI

Bankaların faiz oranlarındaki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, kredi maliyetlerinin yüzde 40’lara kadar çıktığını ve bu oranın altında bir maliyetin düşünülmemesi gerektiğini açıkladı. Bankaların kredi verme konusunda aracı olduklarını ifade eden Baştuğ, müşterilerden toplanan paranın sanayicilere yönlendirildiğini ve bu süre zarfında ise marja odaklanıldığını söyledi.

yeni-proje-007.jpg

Uzman isimler, ekonomi alanında alınan kararların, yeni politikaların ve atılan adımların kredi faizlerindeki yükselmeye yol açtığını ifade ediyor. Baştığ’a göre ise TL kredisi ile yatırım yapılacak bir alan ne yazık ki yok. Baştuğ bunların yanı sıra tüzel ve bireysel taraftaki kredi büyümesinin sınırlı olduğunu ve piyasaların henüz dengelenmediğini de aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN