Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! 180 gün detayına dikkat: Ödeme yapmak istemeyenler bunu yapmalı

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! 180 gün detayına dikkat: Ödeme yapmak istemeyenler bunu yapmalı

Kredi kartı kullananlar dikkat! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren duyuru. Pek çok kişi bu durumdan rahatsızdı ancak nefes aldıran çözüm önerisi sunuldu. Bankalar tarafından yansıtılan kart aidat ücretlerinde flaş gelişme. Binlerce liranızı bankaya ödemek zorunda değilsiniz. Kimsenin bilmediği 180 detayı ile masraftan kurtulun! Peki kredi kartı borcu öderken aidat sorunu ile karşılaşmamak için ne yapılmalı? İşte ödeme yapmak istemiyorsanız mutlaka bunu yapın...

Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Çoğu kişi bu durumdan şikayetçiydi ancak beklenen açıklama geldi. Bankalar Mayıs ayının kart aidat ücretlerini hesaplara yansıtmaya başladı. Vatandaşlar bu aidat borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünürken beklenen haber geldi. 180 gün detayı ile büyük bir yükten kurtulun. Kimse bunu bilmiyor! Boşu boşuna ödeme yapmak istemiyorsanız mutlaka bunu yapın. İşte detaylar

KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT! NEFES ALDIRACAK ÖNERİ

Bankalar Mayıs ayının bitmesiyle birlikte kredi kartı aidat ücretlerini borç olarak yansıtmaya başladı. Alınan ücretler bankadan bankaya değişse de bu ücretler 600 liraya kadar çıkabiliyor. Eğer bu ücretten kurtulmak istiyorsanız hemen bunu yapın. Posta yazarı Bilal Emin Turan, kart aidatından kurtulmanın püf noktalarını yazdı:

"Türkiye'de kullanılan toplam kredi kartı sayısı 104 milyon. Kişi başına düşen kredi kartı 2’yi aşıyor. Banka-müşteri ilişkisinde en çok sorun kredi kartı nedeniyle yaşanıyor. ‘Aidat’ veya ‘kart üyelik ücreti’ ise bu anlamda başı çekiyor. Şikayet platformlarında, sosyal medyada bu konuda yüzlerce örnek tepki mesajına rastlamak mümkün. Son rakamları ..51 olan kredi kartımdan 639.50 TL yıllık üyelik ücreti çekildi.

gfgf-15.jpg

Son rakamları ...64 ile biten kredi kartımdan 30 Mayıs 2023 tarihinde üyelik ücreti adı altında bilgim dışında 427.50 TL ücret kesilmiş... Sonu ..75 olan kredi kartımdan 19 Mayıs 2023 tarihinde 354 lira ücret çekilmiş. Ben senelerdir bu kartımı kullanmaktayım. Bu durum düzeltilmezse, kredi kartımı da kapatacağım... Üyelik ücreti başlığı altında çekilen 418 buçuk liranın iade edilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde yasal yollara başvuracağım... Son rakamları ..93 olan kartıma 2 Haziran 2023 tarihinde 483.50 lira üyelik ücreti yansıtılmıştır. Bu şekilde kesinti müşteri memnuniyetsizliği doğurmaktadır...

AİDAT DERDİNDEN KURTULUN

Örnekleri daha da artırmak mümkün. Özellikle mayıs sonu itibarıyla kredi kartı ekstrelerine yansıtılan bu yüksek aidat tutarları karşısında şaşkına dönen kart sahiplerinin tepkileri normal. Çünkü daha bir kaç yıl önce 100-150 liralar için isyan edilirken bugün banka müşterileri, 2-3 kat daha yüksek tutarlarla yüzleşmek durumunda. Öte yandan bankalar da ‘her hizmetin bir bedeli’ var diyerek kendini savunuyor. Yasalara göre üyelik ücreti ve aidat alınması önünde engel de yok. Fakat bu noktada ince bir detay var. Bu haftaki köşemizde de bu konuya değineceğiz. Bu yazıyı okuduktan sonra aidat derdinden kurtulabilirsiniz.

hhggh-4.jpg

180 GÜN DETAYINA DİKKAT!

Banka kartları ile sanal kredi kartlarından yıllık üyelik ücreti alınamaz. Tüketicinin kredi kartı iptal talepleri, ilgili kredi kartıyla ilişkilendirilen herhangi bir borç bakiyesi bulunduğu gerekçe gösterilerek reddedilemez. Bu şekilde iptal edilen kredi kartlarının borç geri ödeme dönemlerinde yıllık üyelik ücreti tahsil edilemez. Aidatlı karta bağlı olarak sunulan her bir ek kredi kartının yıllık üyelik ücreti, asıl kartın yıllık üyelik ücretinin yüzde 50’sini geçemez. Kredi kartı yıllık üyelik ücreti, ilk kullanımdan itibaren yıllık olarak tahakkuk ettirilebilir. Kesintisiz 180 gün boyunca kullanılmayan kredi kartı hareketsiz kabul edilir ve hareket görmediği sürece aidat ödenmez. Söz konusu 12 aylık dönem sonunda aidat tahsil edilemezse iptal edilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN