Kullanımı giderek artıyor! Metamfetamin için korkutan uyarı: Sokaklar zombilerle dolacak

Kullanımı giderek artıyor! Metamfetamin için korkutan uyarı: Sokaklar zombilerle dolacak

İstanbul Bağcılar'da uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Ali S., annesini başını bıçakla keserek öldürmesinin ardından mahallelerde artan uyuşturucu kullanımı yine gündem oldu. Özellikle metamfetamin kullanımının hızla arttığını ve sonuçlarının korkutucu olduğuna dikkat çeken UYUMDER Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, "Önlem alınmazsa sokaklar zombilerle dolacak" dedi.

Türkiye, geçen eylül ayında kan donduran bir cinayetle sarsıldı. İstanbul Bağcılar'da Fevzi Çakmak Mahallesi 2005 Sokak’taki üç katlı apartmanın birinci katında kalan 26 yaşındaki Ali S., annesi Havva S.’yi (58) başını bıçakla keserek öldürdü.

Yaşadığı evi ateşe vererek dairede bekleyen Ali S. ihbar üzerine olay yerine gelen polis tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheli, cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Hâkimlik Ali S.’nin “canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürme” ve “üstsoydan akrabayı kasten öldürme” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Bu olayın ardından ise mahallelerdeki artan uyuşturucu kullanımı yeniden gündeme geldi. Isparta'da uyuşturucu ve madde bağımlılarının rehabilite edilmesi amacıyla hizmet veren Uyuşturucu, Bağımlılıklarla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği'nin (UYUMDER) Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, bu tehlikeli madde kullanımı ile ilgili tedbirler uygulanmadığı takdirde benzer olayların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu aktardı.

'METAMFETAMİNİN SONUÇLARI KORKUTUCU'

Kendi çocuğu da bağımlı olunca uyuşturucu ile mücadele etmek amacıyla dernek kuruluşunda yer alan ve halen derneğin başkan yardımcılığı görevini yürüten Yaşar Erbil, kısaca 'met' olarak tanımlanan metamfetaminin kullanımının hızla arttığını ve sonuçlarının korkutucu olduğunu belirtti. Erbil, önlem alınmadığı takdirde yakın zamanda sokaklarda bu maddeyi kullananların 'zombi' gibi dolaşmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi:

İsimlerini saymak istemiyorum ama 'zehirli maddeler' olarak söyleyeyim; uyuşturucu madde kullanan kardeşlerimin düne kadar hemen hemen hepsi birbirinden çok tehlikeliydi ama bu 'met' denilen illet bütün Türkiye'ye hızla yayıldı. Gerçekten en büyük sıkıntımız beyindeki hücrelere zarar veriyor.

KORKU FİLMLERİNDEKİ ZOMBİLERDEN HİÇ FARK KALMAYACAK

Beyindeki hücrelerde maalesef belli bir bölümü sadece başlangıçta eğer akıl ve ruh hastalığı hastanesinde önleme boyutunda hemen müdahale ederlerse beyine elektroşok verilerek uyutuluyor ve belirli bir bölümün yenilenmesi sağlanıyor ama belli bir süreden sonra maalesef kesinlikle bunlar yenilenmiyor, yaşayan bir ölü gibi ne yaptığını bilmiyor. Bunu kendi evlatlarımızda da yaşadık. İnanın ben kendi evladımı bile tanıyamadım. Geçen haftalarda biliyorsunuz vahim bir olay oldu. Uzun yıllar bir bağımlılığın sonucu bu. Bunun önüne geçmezsek inanın korku filmlerindeki zombilerden hiç fark kalmayacak. Büyük şehirlerde zaten bunlar başladı.

Yıllardır uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyenlerle iç içe olduğunu vurgulayan Erbil, madde kullanımı, ticareti gibi suçlardan tutuklananların bu süre içinde tamamen arınmaları için cezaevlerinde sauna ve detoks alanları oluşturulması gerektiğini, aksi takdirde tahliye olduktan sonra bağımlılıktan kurtulma şansının az olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN