Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar 2021? Ne zaman hesaplara yatacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar 2021? Ne zaman hesaplara yatacak?

SSK ve Bağ-Kur bayram ikramiyesi ödeme takvimi, belli oldu. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca emekli ve hak sahibinin alacağı 1100 TL ikramiyesi 13-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. İşte, bayram ikramiyesi hakkında bilgiler...

Yılda iki kez idrak edilen bayram öncesinde emeklilere ve hak sahiplerine ikramiye ödemesi yapılıyor. 2018 yılında başlayan ikramiye uygulaması, birçok emekli vatandaş için sevdiklerine bayram hediyesi almasına veya başka bir ihtiyacı gidermesine yardımcı oluyor. Emekliler isterlerse ikramiyelerini banka şubelerinden elden alabilecek, isterlerse banka hesaplarında muhafaza edebilecek.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 13-16 Temmuz 2021 günleri arasında ödeneceğini söyledi.

Emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı ikramiyeleri ile birlikte zamlı olarak emekli aylıklarının; SSK emeklileri için 13-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri için de 16 Temmuz 2021'de hesaplara yatırılacağını söyleyen Bilgin, Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşların ise temmuz ayı farkının, ağustos aylıklarının ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin 15 Temmuz 2021'de birlikte ödeneceği bilgisini verdi.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYE ÖDEME TAKVİMİ

SSK emeklileri ikramiye tarihi: 13-14 Temmuz 2021

Bağ-Kur emeklileri ikramiye tarihi: 15 Temmuz 2021

Emekli Sandığı emeklileri ikramiye tarihi: 16 Temmuz 2021

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi 2018 yılında hayata geçirildi. Daha önce 1000 TL olarak belirlenen bayram ikramiyesi, 2021 yılı itibarıyla 1100 TL olarak ödeniyor.

YENİ EMEKLİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Yeni emekli olanlar da bayram ikramiyesi alabilecek. Temmuz sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar Kurban Bayramı ikramiyesi için hak sahibi olabiliyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerinden SGK'dan emekli aylığı alanların yanı sıra; yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanıyor. İkramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da faydalanabiliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

2021 Temmuz zammı sonrası en düşük emekli maaşları şu şekilde:

Bağ-Kur esnaf emeklisinin en düşük maaşı 2 bin 350 TL

En düşük tarım emeklisi maaşı 1867 TL

2000 öncesi SSK'lı emekli 2 bin 625 TL

Emekli sandığı 3 bin 276 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN