Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den Karar’a ziyaret

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den Karar’a ziyaret

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İstanbul'da yaptığı ziyaretler kapsamında KARAR gazetesine de geldi. Karar yazarlarına Kuşadası'nda yaptığı çalışmaları anlattı. Güneş, Kuşadası’nın 30 yıllık sorunlarına köklü çözümler getirmeyi başardıklarını söyledi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel İstanbul'da yaptığı temaslar kapsamında KARAR gazetesini de ziyaret etti. Ziyarette Karar yazarları Mustafa Karaalioğlu, Ahmet Taşgetiren, Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan ve Elif Çakır da hazır bulundu. Ziyarette Günel göreve geldiği 2019 yılından bugüne Kuşadası'nda yaptığı çalışmaları anlattı.

2019 yerel seçimlerinde “Güçlü bir Kuşadası, güzel bir gelecek” hedefi ile yola çıktıklarını ve 4 buçuk yılı geride bıraktıklarını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, bu süre zarfında pandemi, deprem ve ekonomik kriz gibi pek çok olumsuzluğa rağmen modern ve estetik bir turizm kenti yaratma idealini yitirmediklerini söyledi. Günel,"Türkiye’de turizmin başladığı yer olan ve uzun yıllar boyunca Türk turizminin amiral gemisi olarak anılan Kuşadası’nı eskisinden çok daha iyi yerlere taşımaya çalıştıklarını ifade etti.

'YEŞİL ALAN ÇALIŞMALRINI SÜRDÜRDÜK'

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, KARAR yazarlarına yaptıkları çalışmayı şöyle anlattı:

"Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kuşadası’nda değişim ve gelişim rüzgârları estirmeyi başardık. Merkezi noktalardan başlayarak tüm mahallelerinin alt ve üst yapısını ilgili kurumlarla iş birliği ve diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Kuşadası’nın 30 yıllık sorunlarına köklü çözümler getirmeyi başardık.

4 buçuk yıllık sürede kente 1 milyon 500 bin metrekarenin üzerinde yeni yol kazandırdık. Alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra yemyeşil bir kent yaratmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 232 bin metrekare yeni park ve yeşil alan kazandırırken 11 bin 380 ağaç diktik. 964 bin metrekarelik park ve yeşil alan çalışmasını ise sürdürüyoruz.

TANITIM ÇALIŞMALARI

Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi’nden Anne Baba Çocuk Merkezi’ne, Taziye Evi’nden İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’ne kadar pek çok sosyal donatı alanını hizmete açtıklarını söyleyen Günel turizm alanında yaptıklarını şöyle anlattı:

"Kuşadası’nı pandemi sonrası ortaya çıkan ‘yeni turizm’i geliştirmek ve alternatif turizm rotaları oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Davutlar Sevgi Plajı’nda yaşama geçirilen Ada Camping kısa sürede kamp ve karavan tutkunlarının gözdesi haline geldi. Yine Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Habitat Derneği ile Kuşadası’nı pandemi ile birlikte sayıları artan dijital göçebeler için çekim merkezi haline getirmek için projelendirilen Kampinova projesinin yapım çalışmaları sürüyor. Ayrıca kentin sahip olduğu termal kaynakları sağlık turizmi alanında kullanmak amacıyla sürdürülen çalışmalara hız vererek Davutlar Mahallesi’nde döşenen 4 kilometrelik termal sıcak su isale hattı ile belediyeye ait kuyular aracılığıyla 5 turistik tesise termal su ulaştırmaya başladı. Öte yandan kentin ulusal ve uluslar arası turizm pazarında tanınırlığını ve marka değerini artırmak amacıyla tanıtım çalışmalarına ağırlık verdik."

'POZİTİF AYRIMCILIK GEREKTİREN PROJELERE AĞIRLIK VERDİK'

Sahip olduğu sosyal belediyecilik anlayışından hiçbir koşulda taviz vermediğini belirten Günel, "Sosyal yardımları 3 kat artırarak iyi-kötü günlerinde hemşehrilerinin her zaman yanında oldu. Çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun pozitif ayrımcılığa ihtiyaç duyan kesimleri için geliştirdiği projelere ağırlık verdik" dedi.

Günel, Kuşadası Belediyesi olarak kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü sokak hayvanlarına yönelik attıkları adımlardan da söz etti. Göreve gelir gelmez ilk iş olarak Kuşadası sahilinde faaliyet gösteren faytonları kaldırarak atları emekliye ayırdıklarını belirten Günel, Haybulan olarak adlandırılan iki adet hayvan ambulansını hizmete alarak 4 buçuk yılda çok sayıda sokak hayvanının sağlığına kavuşmasını sağladıklarını ve sahipli evcil hayvanlar için Can Dostlar Defin Alanı’nı açtıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN