KYK borçları silinecek mi, af çıktı mı? İşte son durum

KYK borçları silinecek mi, af çıktı mı? İşte son durum

Haziran ayında çıkan kanunla KYK borcu olanlara yapılandırma hakkı tanındı. 30 Nisan 2021'den önceki borçları kapsayan yapılandırma başvurusu için son 31 Ağustos 2021 olarak belirlendi. KYK borçlarının silinmesine dair şu an bir hazırlık bulunmuyor. İşte, KYK borcu yapılandırma başvuru ekranı...

Üniversite öğrencilerine maddi destek sağlaması amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan öğrenim kredisi, mezuniyet ardından geri ödenmesi gerekiyor. Fakat iş bulamayan yeni mezun vatandaşlar, KYK borcunun geri ödemesini gerçekleştiremiyor. Borç faizi nedeniyle her yıl katlanan borç, gençlere zorluk yaşatıyor. Bu kapsamda KYK borçlarının yapılandırılması için Haziran 2021 tarihinde kanun düzenlemesi yapıldı.

KYK BORCU SİLİNECEK Mİ? NE ZAMAN AF ÇIKACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) üniversite öğrencilerine verdiği öğrenim kredisinin geri ödemesini yapamayan vatandaşların KYK borçlarının silinmesine dair bir düzenleme hali hazırda bulunmuyor. Devlet, KYK borcu olan vatandaşların borcunu ödemesini talep ediyor.

TBMM'deki partilerden zaman zaman KYK borçlarının silinmesi için kanun teklifi verilse de iktidar partisi tarafından reddediliyor. Fakat haziran ayında yapılan kanun düzenlemesiyle KYK borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlandı.

2021-06-09-115157.jpg

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Borç yapılandırma başvuruları internet üzerinden ve vergi dairelerine bizzat giderek yapılabilecek. Online başvurular Gelir İdaresi Başkanlığı'nın www.ivd.gib.gov.tr web sitesinden alınacak. Siteye e-Devlet bilgileriyle giriş yapmak da mümkün. Ödemeler kredi kartıyla veya havale ile yapılabilecek.

KYK borcunun yapılandırması için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor.

Yapılandırılacak tutarların, kanunda öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde vade tarihinde değişiklik yapılmayacak. Yapılandırılacak borcun taksitle ödenmek istenmesi halinde borçlular, başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih edecek. Tercih edilen taksit süresinden daha uzun bir sürede ödeme yapılamayacak.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN