KYK yurdunda kalan 95 öğrenci zehirlendi

KYK yurdunda kalan 95 öğrenci zehirlendi

Kastamonu'da bulunan KYK yurdunda kalan 95 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin tedavileri devam ediyor.

Kastamonu'da Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Hüma Hatun Kız Öğrenci Yurdunda 95 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi. Öğrenciler, akşam yemeğinde kendilerine verilen tantuniyi yedikten sonra mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve ishal şikayetleriyle Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

kasss.jpg

Konu ile ilgili Kastamonu Valiliği "15.01.2024 Pazartesi saat 04.20'de Kastamonu Merkez Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız öğrenci yurdunda kalan bazı öğrencilerin mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal şikayetleri ile Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesine başvurdukları bilgisi alınmıştır. Yapılan araştırma neticesinde 95 öğrencinin gıda zehirlenmesinden etkilendiği, 72 öğrencinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal ettiği, tedavilerine devam edildiği, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmadığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir." açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN