Liderlerden Fatma Girik için taziye: Ülkemizin başı sağ olsun

Liderlerden Fatma Girik için taziye: Ülkemizin başı sağ olsun

Sinema dünyasının ünlü ismi Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirmesinin ardından muhalefet partilerinin liderleri taziye mesajlarında liderler, 'Ülkenin başı sağ olsun!' diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Sinema dünyasının ünlü ismi Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. Uzun zamandır sağlık sorunlarıyla mücadele eden Girik'in vefat haberini öğrenen muhalefet partilerinin liderleri CHP'li Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'li Akşener, Gelecek Partili Davutoğlu, DEVA Partili Babacan ve MHP'li Bahçeli, Twitter hesaplarından taziye mesajları yayımladı.

Tüm liderlerden 'usta' vurgusuyla vurguladığı sanatçı için 'ülkemizin başı sağ olsun!' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

CHP'Lİ KEMAL KILIÇDAROĞLU:

fj2d-jrwuaipeov.jpgKılıçdaroğlu'nun Fatma Girik'i hastane ziyaretinden

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel Twitter hesabından gönüllere taht kuran vurgusuyla bahsettiği Girik için şu sözleri kaydetti:

''Sanat ve siyaset dünyamızın usta ismi Fatma Girik’in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum.

Topluma ayna tutan eserleriyle ve siyasetteki duruşuyla gönüllerde taht kuran Şişli eski belediye başkanımız #FatmaGirik’e Allah’tan rahmet diliyorum.

Ülkemizin başı sağ olsun!''

İşte o paylaşım:

İYİ PARTİ'Lİ MERAL AKŞENER:

fiyi.jpg

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kişisel Twitter hesabından Girik için unutulmaz izler bıraktığına vurgu yaparak taziye mesajında şu sözleri kaydetti:

''Hayat verdiği karakterler ile Türk sinemasında unutulmaz izler bırakan değerli sanatçımız #FatmaGirik'i kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim.

Merhumeye Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun...''

İşte o paylaşım:

GELECEK PARTİLİ AHMET DAVUTOĞLU:

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile ünlü sanatçı Fatma Girik'e rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileklerini şu sözlerle dile getirdi:

''Türk sinemasının usta oyuncularından, bir dönem Şişli Belediye Başkanlığı görevini de üstlenen Fatma Girik’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun.''

İşte o paylaşım:

DEVA PARTİLİ ALİ BABACAN:

DEVA Parti lideri Ali Babacan, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Girik için üzüntüsünü dile getirdiği taziye mesajında şu sözleri kaydetti:

''Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden, hem oyunculuğuyla hem de cesaretiyle gönüllerde yer alan #FatmaGirik’in aramızdan ayrıldığını üzüntüyle öğrendim.

Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere, ülkemizin başı sağ olsun.''

İşte o paylaşım:

MHP'Lİ DEVLET BAHÇELİ:

MHP lideri Devlet Bahçeli kişisel Twitter hesabından ünlü sanatçı Fatma Girik'in hayatını kaybetmesine ilişkin taziye mesajında şunları kaydetti:

''Sanatçı bir milletin ruh kökünü telif eden, saklı kalmış hissiyat ve özlemlerine tercüman olan edip, edep ve eser müellifidir. Sanat, sanat için değil de, insan ve toplum için yapılırsa gerçek hüviyetiyle buluşacak, gelişmiş bir hürriyet ve hüsnüniyetle billurlaşacaktır. Esasen sanatçı bir adım önde olan, olması gereken, topluma rol modellik yapan örnek şahsiyettir. Sanatçı ayıran değil birleştiren, uzaklaştıran değil yakınlaştıran, kutuplaştıran değil kucaklayan, göz ile gönül arasında köprüler kurmayı başaran ortak ve simgesel değerdir.

GURUR KAYNAĞIMIZDIR

Yeşilçam, Türk sinemasının yüz akı, yüksek arkıdır. Siyah beyazlı yıllarımızın pek çok sahnesi canlı bir resim gibi hatıralarımızın duvarında asılıdır. Düşüncesi ve siyasi eğilimi ne olursa olsun, milletimizin gönlünde taht kuran sanatçılarımız bizim gurur kaynağımızdır. Sanatçı, eserleriyle konuşan, filmleriyle seslenen, verdiği mesajlarıyla öne çıkan, bizi bize anlatan, belki de hepimize ayna tutan bir mertebenin sahibidir. Yeşilçam’ı bir nehire benzetirsek, on yıllar boyunca bu nehirde ıslanan, bu nehirden akan pek çok isim olmuştur.

FATMA GİRİK, SİNEMANIN MAVİ BAKAN GÖZÜDÜR

En güzel filmleri izledik. En çarpıcı hikayelerde kendimizi bulduk. Bazen hüzünlendik, bazen gülümsedik, bazen de ibret aldık. Ama oynadıkları karakterlerle bütünleşen sanatçılarımızı hiç unutmadık. Bunlardan birisi de Sayın Fatma Girik’tir. O sinemanın mavi bakan gözüdür.

DÖRT YAPRAKLI YONCADAN BİRİSİ KOPMUŞTUR

Sayın Fatma Girik, 79 yıllık bir hayatı tamamlayarak ebediyete irtihal etmiş, geride çok sayıda anı, iz ve eser bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Dört yapraklı yoncadan birisi kopmuştur. Oynadığı roller ise geleceğe yazılmış bir mektup olarak miras kalmıştır. Sayın Fatma Girik’e Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, ailesine ve sanat camiasına sabır ve baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Türk sinemasına emek verip gelişmesi için sorumluluk üstlenenler arasında vefat etmiş olanlara rahmet, hayattakilere de sağlıklı ömürler temenni ediyorum.''

İşte o paylaşımlar:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN