MEB'den öğretmen-veli randevularında yenilik

MEB'den öğretmen-veli randevularında yenilik

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "veli randevu sistemi" ile veliler, öğretmen görüşmeleri için e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), veli-öğretmen görüşmeleri için yeni bir dijital uygulama olan "veli randevu sistemi"ni duyurdu. Bakan Yusuf Tekin'in Batı ülkelerinde yaygın olarak kullanılan öğretmen-veli randevu sistemine ilişkin açıklamalarının ardından, MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü harekete geçerek bu sistemi geliştirdi.

Yazılım uzmanları tarafından hazırlanan ve kullanıma sunulan bu yeni sistem sayesinde, veliler çocuklarının eğitim durumunu öğrenmek istedikleri öğretmenlerle görüşme zamanlarını ayarlayabilecekler. Öncelikle okul yöneticileri, öğretmenlerin uygunluk durumunu belirleyerek sistem üzerinde müsaitlik tablolarını oluşturuyorlar.

Veliler, okulun internet sitesine e-devlet kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak bu sistemden faydalanabiliyorlar. Sistem içerisinde öğretmenlerin boş zaman dilimlerine göre randevu talebinde bulunabiliyorlar. Randevu talepleri, öğretmenlerin uygun olduğu zaman dilimlerine göre belirleniyor.

Randevu talepleri, haftanın öncesinde cuma günü öğle saatlerine kadar yapılabilecek şekilde planlanmış. Aynı günün öğleden sonrasında ise okul yönetimleri, öğretmenlere randevu saatlerini iletecekler. Veliler, sisteme giriş yaptıktan sonra aktif randevularını görebilecek, eski randevularını iptal edebilecek ve günü gelmemiş randevularını takip edebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN