Memur ve emekli maaş farkları hesaplara yatıyor! ATM'lerde kuyruk olacak, o tarihte giden hemen parasını çekecek

Memur ve emekli maaş farkları hesaplara yatıyor! ATM'lerde kuyruk olacak, o tarihte giden hemen parasını çekecek

Memur ve emekli maaşlarındaki fark ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur ve emekli maaşlarındaki fark ödemelerinin ne zaman ödeneceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte memur ve emekli maaşları hakkında merak edilen tüm detaylar…

2023 yılında memur ve emekli maaşlarına %30 zam yapılırken maaş farklarının ne zaman yatırılacağı ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Memur ve emekli vatandaşların dört gözle beklediği zammı ödemelerin tarihi belli oldu. Memur ve memur emeklilerine %16.48 oranında zam yapılırken 13.52 puanlık kısmının ise Cuma günü itibariyle hesaplara yatırıldığı belirtildi. Emekli vatandaşların ek gösterge fark tutarları ise aylıklarını aldığı bankalar ve PTT şubeleri üzerinden hesaplara yatırılacak. Bu kapsamda 2.3 milyon kişiye 7.8 milyar TL'lik ek gösterge farkı ödenmiş olacak. Memur maaşları 15 Ocak'ta yatırılırken teknik çalışmalar nedeniyle %30'luk zammın daha sonra yatırılacağı belirtildi. İşte memur ve emekli maaşları hakkında merak edilen tüm detaylar…

FARK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILIYOR


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merakla beklenen açıklamayı yaptı. 15 Ocak 2023 tarihinde hesaplara yatırılması beklenen ek gösterge farkları teknik çalışmalar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Memur ve emekli maaş farkları 27 Ocak 2023 tarihinde hesaplara yatırılmaya başladı.

paralarr.jpg
Bu kapsamda memur ve memur emekli maaşlarına yapılan yüzde 16.48 oranındaki zam tutarı toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile birlikte hesaplara yatırıldı. Zam için kalan 13.52 puanlık kısım ise belirtilen tarihten itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:


“Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı almakta olanların 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı ile 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan ek gösterge fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 27 Ocak 2023 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır”


EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?


2022 yılında 9.105 TL görülen en düşük memur maaşı yeni zamlarla birlikte 11.836 TL'ye yükseldi.
2022 yılında en düşük memur emeklisi maaşı 6.078 TL olurken yeni zamlarla birlikte 7.901 TL'ye yükseldi.
2022 yılında en düşük SSK ve bağ-kur emeklisinin maaşı 3500 TL olurken yeni zamlarla birlikte 5500 TL'ye yükseldi.

para-verilmesi.jpg

2023 YILI ZAM ORANI %30 OLDU


2023 yılında memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı tartışmaları uzun süre gündemde yer alırken yapılan açıklama kapsamında %30 zam yapılmasına karar verildi. Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda %30 zam oranı kabul edildi.
Düzenleme kapsamında işverenler için ödenen asgari ücret desteğinin de Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldığı ve 400 TL olarak ödeneceği duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN