Meral Akşener'den polislerin çalışma saatlerinin düzeltilmesine: Ha şöyle, yola gelin

Meral Akşener'den polislerin çalışma saatlerinin düzeltilmesine: Ha şöyle, yola gelin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in emniyet personellerinin sorunlarını gündeme getirmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada polislerin mesai saatleriyle ilgili düzenleme yapıldığını duyurdu. Akşener, genelgeyi hesabında paylaşarak, "Ha şöyle, yola gelin. 3600 ek gösterge için de benzer adımlarınızı bekliyorum." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dünkü grup toplantısında emniyet personelinin sorunlarını dile getirerek iktidara seslenmesinin ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yollanan genelgede polislerin mesai saatleriyle ilgili düzenleme yapıldığı açıklandı. Akşener, genelgeyi hesabında paylaşarak, "Ha şöyle, yola gelin. 3600 ek gösterge için de benzer adımlarınızı bekliyorum." dedi.

Açıklamada, "Çalışma saatlerindeki olumsuzlukların giderilmesi açısından; 12/24 sisteminden kademeli olmakla birlikte hızlı bir şekilde vazgeçilmek suretiyle, grup çalışma sisteminin uygulandığı birimlerde 8/24 ve 12/36 olacak şekilde gerekli düzenlemelerin ve çalışma planlarının (1) ay içerisinde yapılarak ilinizdeki çalışma saatleriyle ile ilgili oluşan son durumun Genel Müdürlüğümüze bildirilmesini, konunun hassasiyetle takip edilerek ivedilikle yerine getirilmesini ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim." denildi.

fpkrkmtxeaelf-p.jpg

NE OLMUŞTU?

Meral Akşener, dünkü grup toplantısında polislerin çalışma koşullarıyla ilgili, “Türkiye'nin kamu yönetimi içindeki en köklü kurumlardan birinin İçişleri Bakanlığı olduğunu ve Emniyet teşkilatı mensuplarının, terörle mücadeleden cinayete, uyuşturucu ile mücadeleden suç örgütlerine kadar birçok alanda büyük fedakarlıklar yaptığını kaydetti. Polislerin görevleri sırasında mobbing, ağır çalışma koşulları ve siyasi baskılar gibi ciddi sorunlarla karşılaştığını ve bunlara bağlı olarak intihar vakalarının yaşandığını öne sürmüştü.

Akşener, "Peki, bu vahim durum karşısında bay kriz ve usta İçişleri Bakanı ne yapıyor? Hiçbir şey" dedi. “Emniyet teşkilatının emeği sömürülüyor” ifadesini kullanan Akşener, “3600 ek göstergede bir gelişme yok. Son olarak da emniyet teşkilatımızın huzuruna göz diktiler. Yeni tayin sistemine göre tayin bölgeleri 4 bölgeye ayrıldı. Bir polis kardeşimiz 4 defa tayin edilecek. Sizler vazifenizi yapmak istiyorsunuz, hak ettiğiniz koşullarda çalışmak istiyorsunuz, emeğinizin karşılığını görmek istiyorsunuz farkındayız. Sizleri kendi iktidarı önüne bir kalkan yapmak istiyor. En doğal haklarınızı lütuf gibi sunuyor” demişti.

Akşener'in konuşmasındaki, "Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak söz veriyorum, buna asla izin vermeyeceğiz! Kahraman Türk Polisi’nin değerini, sadece şehit olduğunda bilen, bu köhnemiş zihniyeti mutlaka değiştireceğiz!" ifadeleri de dikkati çekmişti.

SOYLU İLE AKŞENER ARASINDA POLEMİK

Meral Akşener’in polislerin zor şartlarda çalıştırıldığı ve mobbinge uğradığı yönündeki açıklamalarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yapmak istediğin şey, bir FETÖ senaryosu, başaramayacaksın Zafiyet Hanım" ifadelerini kullandı. İYİ Parti’den, Soylu’ya verilen yanıtta, ‘kifayetsizlik ve seviyesizlik’ sözleriyle tepki gösterilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN