Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye açıkladı! Kiralar o tarihte düşecek, milyonlarca kiracı o tarihi bekliyor

Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye açıkladı! Kiralar o tarihte düşecek, milyonlarca kiracı o tarihi bekliyor

Kirada oturanlar müjde! Her geçen gün artan kiraların düşeceği tarih belli oldu! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan duyurdu! Kiralar o tarihte düşecek, milyonlarca kiracı o tarihi bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, büyükşehirlerdeki kiralık ev fiyatlarındaki artışın yavaşladığını ve kira fiyatlarının düşeceği tarihle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

ÖNCELİK ENFLASYONLA MÜCADELE

en-ucuz-ev-kirasi-nerede.webp

Erkan, piyasaların gelişimi konusunda değerlendirmelerde bulunarak, fiyat ve finansal istikrarın sürdürülebilir büyüme için kritik önem taşıdığını vurguladı. Varlık fiyatlarındaki oynaklığın sürdürülebilir ve kaliteli büyümeyi tehdit ettiğini belirten Erkan, enflasyonla mücadelenin bu süreçteki öncelik olduğunu ifade etti.

BEYAZ EŞYA, OTOMOBİL VE MOBİLYADA İNDİRİM GÖZLENİYOR

en-ucuz-ev-kirasi-nerede-2.webp

Erkan, enflasyonla mücadelenin ortak algı ve farkındalıkla başladığını söyleyerek, toplum geneli ve fiyat koyucular arasında kabul gören bir enflasyon patikasının oluşturulmasının önemine vurgu yaptı. "Düşük enflasyon, fiyat istikrarından çok daha geniş anlamda istikrar sağlar" diyen Erkan, enflasyonun kontrol altına alınmasının maliyetlerin yükselmemesi için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, otomobil, beyaz eşya ve mobilya gibi sektörlerde fiyat indirimlerinin gözlendiğini belirten Erkan "Birincisi, tüketicinin gelirinin değer kaybını engellemek için yaptığı ve tüketimdeki aşırılığı oluşturan kısım ortadan kalkacak. Aynı eğilim, altın, döviz ve gayrimenkul fiyatları üzerindeki baskının da yavaşlamasına yol açacak. İkincisi, döviz kurundaki istikrarın da katkısıyla aylık enflasyon üzerindeki şoklar azalarak maliyetlere ilişkin öngörülebilirlik artacak. Öncelikle dayanıklı mal gibi finansal koşullar ve beklentilere daha da duyarlı ürün fiyatlarında şimdiden hissetmeye başladığımız yavaşlama genele yayılarak devam edecek. Örneğin, otomobil ve beyaz eşyada son aylarda uzun zamandan sonra tekrar talebi canlandırmak için indirimler yapıldığını görmekteyiz." şeklinde konuştu.

O TARİHTE KİRALAR DÜŞECEK

en-ucuz-ev-kirasi-nerede-1.webp

Erkan, büyükşehirlerdeki kiralık ev ilanlarındaki fiyat artışlarında belirgin bir yavaşlama olduğunu ve kiralık ev piyasasında yaşanan bu yavaşlamanın devam ederek kira fiyatlarında düşüşe neden olacağını ve kira ve eğitimde dezenflasyonun 2024 sonu ve 2025’te daha hissedilir olacağını ifade etti.

Erkan, Kasım ayı öncü göstergelerinin aylık enflasyonun düşmeye devam edeceğine işaret ettiğini belirtirken, altın, döviz ve gayrimenkul fiyatlarında azalan baskıdan bahsetti. "TL'ye geçiş zamanı geldi" diyerek, mevduat gelişmelerinin bu geçişin en doğrudan yansımaları olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN