Merkez Bankası’ndan deprem kararı! Bütün bankaları tek tek uyarı gönderildi! “Ücret alınmayacak”

Merkez Bankası’ndan deprem kararı! Bütün bankaları tek tek uyarı gönderildi! “Ücret alınmayacak”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, deprem yardımlarında önemli kararlar aldı. Deprem bölgesindeki firmaların reeskont kredileri ve yatırım taahhütlü avans kredilerinin geri ödemelerinden uzatıldığı bildirildi. Vatandaşların bağışlarından da transfer ücreti alınmayacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'nin yaşadığı zorlu günleri atlatmak için dört bir koldan yardım çalışmaları devam ederken Merkez Bankası da taşın altına elini koydu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, deprem bölgesindeki firmaların reeskont kredileri ile yatırım taahhütlü avans kredilerinin geri ödeme sürelerini uzattı. Afet bölgesi olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerindeki kurulu firmaların 6 Şubat 2023 ve 30 Nisan 2023 tarihleri arasındaki ihracat ve döviz kazandırıcı hizmet hizmet kredileri için 180 güne kadar faizsiz olarak vadelerinin uzatılabileceğinin altı çizildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, “6 Şubat 2023 (dahil) tarihi öncesinde kullanılmış olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerine 6 ay ilave ihracat ve döviz kazandırıcı hizmet taahhüdü kapatma süresi verilmiştir" sözlerini dile getirdi.


BAĞIŞLARDA ÜCRET YOK

Türkiye'nin en büyük afeti için vatandaşlar da kolları sıvadı. Az çok demeden yardım etmek isteyen kişiler için önemli kararlar alındı. Merkez Bankası deprem bağışı yapacak kişilerden transfer ücreti alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Ülkede meydana gelen depremlere yönelik AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşları başta olmak üzere deprem bağış hesaplarına yapılan transfer ücretlerinde para alınmaması gerektiği açıklaması yapıldı. Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyesi olan bütün bankalara talimat gönderdi.
merkez-bankasi-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN