Mersin, Adana, Hatay, Tunceli ve Şanlıurfa için acil uyarı yapıldı! Evinizin her köşesini kapatın. O hayvan istilaya başladı

Mersin, Adana, Hatay, Tunceli ve Şanlıurfa için acil uyarı yapıldı! Evinizin her köşesini kapatın. O hayvan istilaya başladı

Havaların tekrardan ısınmasıyla birlikte bazı yırtıcı canlıları vahşi doğaya akın etmeye başladı. Bunlardan biri olan yılanlar için korkutulan bir uyarı yapıldı. Mersin, Adana, Hatay, Tunceli ve Şanlıurfa için acil uyarı! Evinizin her köşesini kapatın. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. O hayvan istilaya başladı, ciddi tehlikelere neden oluyor.

Son dönemde sıkça karşımıza çıkan yılan haberleri tüm vatandaşların korkulu rüyası olmuş durumda. Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte yılan vakaları görülmeye başlarken dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Mersin, Adana, Hatay, Tunceli ve Şanlıurfa için acil çağrıda bulunuldu. Uzmanlar üstüne basa basa uyardı. Evinizin her köşesini kapatın. O hayvan istilaya başladı.

TEKRARDAN HORTLAMAYA BAŞLADILAR

Geçtiğimiz sene Mersin, Adana, Hatay, Tunceli ve Şanlıurfa gibi şehirlerimizde bol bol yılan görülmüştü. Bu senede havanın sıcak olması beklenirken yine yılan vakalarının kendilerini göstermesi bekleniyor. Critter Control yaban hayatı temizleme uzmanı Shawn McCreight, "Şu anda Doğu Teksas'ta birçok yılanın üreme mevsiminin ortasındayız" uyarısında bulundu.

Uzmanlar, Doğu Teksas'ta 45'e yakın yılan türünün bulunduğunu ve yalnızca birkaçının zarar verdiğini paylaştı.

yeni-proje-2024-04-21t110938-388.jpg

EVİNİZİN HER KÖŞESİNİ KAPATIN!

Teksas A&M araştırmacısı ve Doğal Kaynaklar Enstitüsü'nden bilim adamı ve Ekoloji ve Koruma Biyolojisi Bölümü Biyoçeşitlilik Araştırma ve Öğretim Koleksiyonu'nda amfibiler ve sürüngenlerin küratörü Dr. Toby Hibbitts, vatandaşların evlerini sıkıca kapatmaları gerektiğini ifade ederek "Yılanları mümkün olduğunca az davetkar hale getirin, böylece onu gerçekten temiz tutun, gerçekten bakımlı tutun" dedi.

yeni-proje-2024-04-21t110927-700.jpg

McCreight, "Bunları önlemek için mülkünüzde enkaz, kütük yığınları, sopalar, çalılar tutmak istiyorsunuz, bunları gerçekten temiz tutmak istiyorsunuz" dedi. Uzmanlar, kemirgenlerin çekileceği, dolayısıyla da yırtıcı hayvanların çekileceği yerlerden uzak durulmasını öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN