Dünya WhatsApp'a ulaşamadı: Şirket ve Bakanlıktan ilk açıklama

Dünya WhatsApp'a ulaşamadı: Şirket ve Bakanlıktan ilk açıklama

Türkiye saati ile 10.00 sularında WhatsApp çöktü. Tüm dünyada erişim sıkıntısı yaşanan uygulama için bazı kullanıcılar mesajların iletilemediğini ve "tek tıkta" kaldığını söylerken, bazı kullanıcılar ise mesajların iletildiğini fakat cevap verilemediğini açıkladı. Birçok kullanıcı yaşadığı erişim sorunuyla diğer bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram'a geçerken söz konusu sorun yaklaşık iki saat sonra kademeli olarak düzeltildi.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp sabah saatlerinde çöktü. Yaklaşık iki saat süren erişim sorunu ile ilgili çatısı altında bulunduğu Meta'dan bir açıklama geldi. Meta’nın sözcüsü, “Şu an kullanıcıların mesaj göndermede yaşadığı sorunların farkındayız. Şu an WhatsApp’ı herkes için olabildiği kadar hızlıca çözmek ve sistemi geri getirmek üzere çalışıyoruz” dedi.

Sorun yaklaşık iki saat sonra kademeli olarak giderilirken uygulamanın çökmesiyle birçok kullanıcı diğer bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram'a geçti.

KULLANICILAR TWİTTER'DAN PAYLAŞIM YAPTI

Sosyal medya kullanıcıları WhatsApp’ın çöktüğünü Twitter üzerinden paylaştı. Bazı kullanıcılar mesajların iletilmediğini söylerken, bazıları ise mesajların geldiğini fakat iletilmede sıkıntı yaşandığını yazdı.

'HESAP SORULACAK'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı DR. Ömer Fatih Sayan, WhatsApp'da yaşanan sorun ile ilgili bilgilendirmede bulundu;

Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ''Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.'

Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT’lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz.

Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz.'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN