Instagram'a siber saldırı mı düzenlendi? Erişim sorunu yaşanıyor, hesaplar askıya alındı

Instagram'a siber saldırı mı düzenlendi? Erişim sorunu yaşanıyor, hesaplar askıya alındı

Instagram'a erişim sorunu yaşanıyor. Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan platform, bilinmeyen bir nedenle kesintiye uğradı. Çok sayıda Instagram kullanıcısı, hesaplarının nedensiz bir şekilde askıya alındığını bildirdi. Geçen hafta da Whastapp'a erişim sorunu yaşanmasının ardından aynı şirkete ait Instagram'ın kesintiye uğraması, akıllara "META'ya siber saldırı mı yapılıyor?" sorusunu getirdi.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'a erişim sorunu yaşanıyor. Dünya genelinde birçok kullanıcı, bir anda hesapların askıya alındığı mesajıyla karşılaştı.

İngiliz Daily Mail'in DownDetector'a dayandırdığı habere göre, erişim sorunu Türkiye saatiyle 16.08'de başladı.

Şimdiye kadar DownDetector'da 4 binden fazla sorun kaydedildi.

INSTAGRAM: İNCELİYORUZ, ÖZÜR DİLERİZ

Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu ABD merkezli META şirketine ait Instagram'dan erişim sorunuyla ilgili Twitter üzerinden paylaşım yapıldı. Kısa açıklamada, "Kimi kullanıcılar hesaplarına erişim sorunu yaşıyor. Problemi inceliyoruz, sorundan dolayı özür diliyoruz" denildi.

instagram-coktu-mu.jpg

META'YA SİBER SALDIRI MI DÜZENLENDİ?

Tüm dünyadaki kullanıcıların etkilendiği kesintinin siber saldırı mı, yoksa teknik bir arıza mı olduğu henüz bilinmiyor.

Geçen hafta da yine META şirketinin sahibi olduğu Whatsapp mesajlaşma uygulamasına uzun saatler erişim sorunu yaşanmıştı.

RONALDO, 3 MİLYON TAKİPÇİ KAYBETTİ

Instagram'ın en popüler hesaplarından Cristino Ronaldo'nun Instagram hesabı 3 milyon takipçi kaybetti.

Türkiye'deki Instagram kullanıcılarının favori hesaplarından biri olan Halkegmag, Instagram üzerinde yaptığı bir paylaşımla 20 bin takipçisini kaybettiğini açıkladı.

instagram-hesap-askiya-alindi-sorunu.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN