Meteoroloji o iller için saat verdi! Şemsiyesiz, yağmurluksuz dışarı adım atmayın

Meteoroloji o iller için saat verdi! Şemsiyesiz, yağmurluksuz dışarı adım atmayın

Son dakika haberi... Mart ayında etkili olan sıcak hava Nisan ayı ile birlikte yerini soğuk hava bıraktı. Sağanak yağışlar etkisi artırırken hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düştü. Bayrama doğru gidilirken vatandaşlar 'Bayramda hava durumu nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. O illerde yaşayanlar dikkat! Şemsiyesiz ve yağmurluksuz sakın dışarı çıkmayın. Gök gürültülü yağışlar geliyor.

Nisan ayı ile birlikte sağanak yağışlar tüm yurtta etkili olmaya başladı. Hava sıcaklıkları 3-4 derece düşerken vatandaşlar 'Bayramda hava durumu nasıl olacak? Yağışlar devam edecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O illerde yaşayanlar dikkat! O tarihlerde sakın şemsiyesiz ve yağmurluksuz dışarı çıkmayın. Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor. Sel felaketine dikkat! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Sivas'ın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

hjhjhjhj-46.jpg

Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

jhjhjhhj-9.jpg

Rüzgârın, bu sabah saatlerinden sonra İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Ramazan Bayramı’na günler kala en çok merak edilenlerden biri de Hava Durumu. Arife ve bayramın ilk günü tüm yurt genelinde yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. Arife günü, bayramın ilk günü tüm yurtta yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. İkinci günden itibaren batı bölgelerinde yağış azalıyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1-001.png

20 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2-001.png

21 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h3-001.png

22 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4-001.png

23 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h5-001.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN