Meteoroloji'den 25 kente kritik uyarı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji'den 25 kente kritik uyarı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, 23 kent için sarı kodlu, 2 kent için ise turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Kayseri, Niğde ve Rize dışında kalan yerlerin) aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklığın yurdun kuzeydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARILAR

Meteoroloji tarafından 23 il için sarı kodlu, 2 il için ise turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı da yapıldı.

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Uşak, Batman, Şırnak ve Karabük için sarı kodlu; Burdur ve Isparta için ise turuncu kodlu uyarı verildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

29 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

30 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

1-004.jpg

31 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-005.jpg

1 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-006.jpg

2 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

1-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN