Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı: İşte kar beklenen iller

Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı: İşte kar beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, salı günü için Orta ve Doğu Akdeniz’in yüksekleri başta olmak üzere Konya’nın, Karaman’ın ve Niğde’nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışlarının etkili olacağını duyurdu. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. İstanbul’da ise mevsimin ilk kar yağışı Silivri'ye düştü.

Havaların soğumasıyla beraber kar kapıya dayandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini paylaşarak salı günü için kar yağışı uyarısında bulundu. Orta ve Doğu Akdeniz’in yüksekleri (1250 metre ve üzeri rakımlı yerler) ile Konya’nın, Karaman’ın ve Niğde’nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Kar yağışlarının 21.12.2022 çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “(20 – 26 Aralık 2022) hava sıcaklıklarının güney ve doğu kesimlerde azalarak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.” ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL’DA MEVSİMİN İLK KARI SİLİVRİ’YE DÜŞTÜ

İstanbul’da hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından mevsimin ilk kar yağışı Silivri’nin belli mahallelerinde görüldü.

İstanbul’da son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber bugün saat 00.30 sıralarında İstanbul’da mevsimin ilk kar yağışı Silivri’ye yağdı. Silivri’nin bazı mahallelerinde başlayan kar yağışı ilçe geneline yayılmaya devam ediyor.

1671486985458-arliv-1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

haritatahmingun1.pngharitatahmingun2.pngharitatahmingun3.pngharitatahmingun4.pngharitatahmingun5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN