Meteoroloji'den kritik uyarı geldi! 6 il için 'sarı alarm'

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi! 6 il için 'sarı alarm'

Meteoroloji'nin yayımladığı 17 Ocak raporuna göre; 6 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yağışların Akdeniz ve Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de etkili olması bekleniyor. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den "sarı" kod uyarısı geldi. 6 ilde kuvvetli yağış bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BU KENTLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Yağışların, Osmaniye, Maraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu, Mersin’in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Marmara, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

17 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-copy.jpg

18 OCAK PERŞEMBE GÜNÜ

2-copy.jpg

19 OCAK CUMA GÜNÜ

3-copy.jpg

20 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ

4-copy.jpg

21 OCAK PAZAR GÜNÜ

5-copy.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN