Meteoroloji'den o illere kar uyarısı: Kış bitiyor zannetmeyin!

Meteoroloji'den o illere kar uyarısı: Kış bitiyor zannetmeyin!

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. 9 kente sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, buzlanma ve don olayı ile yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı da uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin güncel tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; Kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz ile Çankırı, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji; ayrıca kar yağışının kuvvetli olmasının beklendiği Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon, Bayburt, Ardahan için de sarı kodlu uyarıda bulundu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının, yurdun batı ve güney kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1.jpg

17 ŞUBAT 2023 CUMA GÜNÜ

1-001.jpg18 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

19 ŞUBAT 2023 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

20 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN