Meteoroloji'den sonunda güzel haber! Kabus o gün bitiyor... Herkes serin havanın tadını çıkarsın

Meteoroloji'den sonunda güzel haber! Kabus o gün bitiyor... Herkes serin havanın tadını çıkarsın

Son dakika haberi... Temmuz ayının son günlerine doğru sıcaklıklar fena şekilde artmış durumda. Özellikle El Nino hava sistemi ile birlikte sıcaklıklar 4-5 derece birden artarken vatandaşlar 'Havalar ne zaman serinleyecek? Sıcaklıklar daha da artacak mı? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Kabus o gün bitiyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek güzel haberi duyurdu. Serin havalar geliyor!

Ülkemiz son dönemde El Nino hava sisteminin etkisiyle cehennem sıcaklarında kavrulmaya başladı. Dün hava sıcaklıkları birden bire 4 derece artarken aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları daha da artacak mı? Havalar ne zaman serinleyecek?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Kabus o gün bitiyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih verip güzel haberi duyurdu. O günden sonra serin havalar yurda geliyor! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahmin raporuna göre; yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek. Tahminlere göre hava sıcaklığı yurt genelinde bugün de mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

ggfgfgf-7.jpg

HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Ege Bölgesinde hava bol güneşli. Sıcaklık İzmir’de 39, Denizli ve Muğla’da 41, Afyonkarahisar’da 35 derece ölçülüyor. Kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların özellikle öğle saatlerinde tedbirli olmasında fayda var. Akdeniz Bölgesinde güneşli ve sıcak hava görülmeye devam ediyor. Sıcaklık Antalya’da 45 dereceye kadar çıkıyor. Adana’da 38, Kahramanmaraş’ta 42, Hatay’da 35 derece ölçülüyor. Bölge halkının sıcak çarpmalarına karşı dikkatli olması gerekiyor.

İç Anadolu Bölgesinde güneş görülüyor. Sıcaklık ise bölgede 30 ile 35 derece arasında seyrediyor. Pazartesi günü de benzer bir hava durumu bekleniyor. Karadeniz Bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava var. Sıcaklık Bolu’da 33, Samsun’da 31, Trabzon’da 29 derece ölçülüyor. Doğu Anadolu Bölgesinin kuzey kesimlerinde yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Sıcaklık yağışlı alanda 28-29 derecelerde ölçülüyor. Bölgenin batı kentlerinde ise 37-38 derecelik sıcaklık ile güneşli bir hava görülüyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: SERİN HAVALAR O TARİHTEN İTİBAREN YURDA GELİYOR!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Bunaltıcı sıcaklıkların o tarihten itibaren yerini serin havalara bırakacağını söyleyen Ökten, "Önümüzdeki Çarşamba günü beklenen rekor sıcakların ardından, modeller Perşembe gününe ısrarla Karayel veriyor. Çok güzel bir serinleme olabilir. Çarşamba gününü içeride, Perşembe gününü dışarıda değerlendirmek lâzım." ifadelerini kullandı.

b56.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 TEMMUZ 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

24 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

25 TEMMUZ 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

26 TEMMUZ 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

27 TEMMUZ 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN