Meteoroloji'den yağış müjdesi! Balkanlar'dan gelen hava hiç bu kadar sevindirmemişti: Eyyam-ı Bahur belası bitti

Meteoroloji'den yağış müjdesi! Balkanlar'dan gelen hava hiç bu kadar sevindirmemişti: Eyyam-ı Bahur belası bitti

Ağustos ayının ilk haftasında etkili olan El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sistemleri tüm yurtta etkisini göstermeye başladı. Afrika sıcaklıkları yurt genelinde aşırı sıcaklıklara neden olurken en zor iki geceden birini atlatmış durumdayız. Bu gece nemin daha yüksek olacağını belirten ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, müjdeli haberi duyurdu. Eyyam-ı Bahur belası bitti! Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak duyurdu. Soğuk havalar yurda geliyor. O tarihlere dikkat!

Afrika sıcaklıkları tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Ağustos ayının ilk haftasında etkisini gösteren El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sitemleri sıcaklıkları hızla artırırken İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerde sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşmış durumda. Vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Balkanlar'dan gelen hava hiç bu kadar sevindirmemişti. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, güzel haberi sonunda verdi. Eyyam-ı Bahur belası bitti! O tarihlerde yurda yağışlar geliyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye ve Artvin çevreleri, Adana’nın doğu, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van’ın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

gffgfggf-2.jpg

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Sıcaklıkların yükselmesiyle bunaltıcı hava etkisini artırdı. Özellikle İstanbul, İzmir, Edirne, Denizli, Isparta, Malatya, Şanlıurfa, Eskişehir, Mardin, Gaziantep, Diyarbakır gibi illerde hava sıcaklıkları son günlerde beklenen seviyenin üzerine çıktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu tahminlerini yayınladı. Güneydoğu Anadolu’da hava sıcaklıklarının az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’da ise kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz’de Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Marmara’da ise Kocaeli’de hava sıcaklıkları 40 dereceyi bulacak.

hgghhg-35.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

KEREM ÖKTEN GÜZEL HABERİ DUYURDU: O TARİHLERDE YAĞIŞLAR YURDA GELİYOR!

Dün gecenin en zor gece olduğunu ve nemin oldukça fazla olacağını ifade eden Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Yağışların yurda geleceği tarihi açıklayan Ökten, "İlk geceyi atlattık. Bu gece nem daha yüksek olacak ve rüzgârlar duruyor. Bu geceyi de atlatınca daha rahat edeceğiz. Pazar öğleden sonra Basra sıcakları batıyı terk etmeye başlıyor. Salı günü ise tamamen kurtulacağız. Ağustos'un geri kalanı normallerde. Türkiye'ye önümüzdeki dönemde başka bir sıcak atağı beklenmiyor. Libya da Basra da bitiyor. Artık serinleme ve yağışları konuşacağız. Balkanlardan gelen serin havaları konuşacağız. Şu Balkanlardan bize hiç kötü bir şey gelmedi." uyarılarında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN