Bedava PlayStation 5 vereceğini söylediğine pişman oldu! Sosyal medya fenomeni gözaltına alındı! İşte nedeni...

Gelen ilk 300 kişiye ücretsiz PlayStation 5 armağan edeceğini söyleyen sosyal medya fenomeni, oluşan izdiham nedeniyle 'isyan başlatma' şüphesiyle gözaltına alındı. İşte detaylar...

ABD'nin New York kentinde bir sosyal medya fenomeni ücretsiz PlayStation 5 hediye etme vaadi, kent merkezinin altını üstüne getirdi. Union Square Parkı çevresinde toplanan 2 bin kişiye polis müdahale etti.

bedava-playstation-5-veren-sosyal-medya-fenomeni-gozaltina-alindi-3.jpg

İSYAN BAŞLATMAKLA SUÇLANABİLİR

BCC Türkçe'de yer alan habere göre, influencer Kai Cenat, 300 kişiye bedava PlayStation 5 vereceği sözünü vermişti.

New York polisi gözaltına alınan kişiler arasında Kai Cenat'ın da olduğunu açıkladı. Internet ünlüsünün isyan başlatmakla suçlanabileceği ifade ediliyor.

Sosyal medya hesaplarını 10 milyondan fazla kişinin izlediği Cenat'ın çağrısı sonrası kalabalık gruplar yerel saatle cuma günü 1 sıralarında toplanmaya başladı.

New York'un en işlek metro istasyonlarından birinin önündeki kalabalığın giderek artması sonrası bu durak bir süre kapatıldı.

bedava-playstation-5-veren-sosyal-medya-fenomeni-gozaltina-alindi-2.jpg

SOSYAL MEDYA FENOMENİ GÖZALTINA ALINDI

Araçlara ve duraklara tırmanan bazı kişiler polise şişe attı. New York polisi olayların büyümesi üzerine 1000 kişilik bir emniyet gücünü bölgeye gönderdi.

Olaylar büyürken Cenat isimli sosyal medya ünlüsü de canlı yayında yaşananları aktarmayı sürdürdü.

Bu yayın sırasında, "Herkes güvende olana kadar bir şey dağıtmayacağız. Burada herkes kendinden sorumlu, savaş gibi bir şey var dışarıda" gibi mesajlar verdi.

İlk toplanmalardan yaklaşık 4 saat sonra Kai Cenat da gözaltına alındı.

bedava-playstation-5-veren-sosyal-medya-fenomeni-gozaltina-alindi-1.jpg
Kai Cenat

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Yaklaşık 5 saat süren ve kent merkezinin altını üstüne getiren olayda başka gözaltıların da olduğu bildiriliyor.

New York Polis Müdürü Jeffrey Maddrey, daha önce de benzer olaylar olduğunu ancak bu seviyede bir tehdidin daha önce oluşmadığını kaydetti.

Maddrey, kalabalıktan bazılarının bir inşaat sahasından kürekler ve baltalar elde ettiğini söyledi. Polise ve birbirlerine havai fişekler attıklarını da ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN