MHP, Oğan'ın neden partiden ayrıldığını açıkladı

MHP, Oğan'ın neden partiden ayrıldığını açıkladı

MHP'li İsmet Büyükataman, Sinan Oğan'ın geçmişte MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girdiği için ihraç edildiği iddialarını yalanladı. Büyükataman, Oğan'ın Haziran 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 2015 Genel Seçimleri öncesi ve sonrasında parti tüzüğüne uygun olmayan açıklamalar yaptığını hatırlatarak, açıklamaları sebebiyle ihraç edildiğini söyledi.

14 Mayıs seçimlerinde yaptığı çıkışla ikinci turun kilit ismi haline gelen ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın geçmişte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girdiği ve bu nedenle ihraç edildiği iddia edildi. Söz konusu iddialara yanıt MHP'den geldi.

NTV'de yer alan habere göre, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Sinan Oğan'ın Haziran 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 2015 Genel Seçimleri öncesi ve sonrasında parti tüzüğüne uygun olmayan açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Sinan Oğan'ın bu görüşlerini sosyal medya hesaplarında da paylaştığına dikkat çeken Büyükataman, Oğan'ın bu açıklamaları nedeniyle 26 Ağustos 2015'te Merkez Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edildiğini belirtti.

ATAMAN'IN BAHSETTİĞİ AÇIKLAMALAR

BBC Türkçe'nin derlediği habere göre Oğan, 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP’nin büyük oy kaybı yaşaması sonrası genel başkanlığa aday olacağına açıkladı.

Sinan Oğan'ın aynı yıl yapılan 7 Haziran seçimleri sonrasında attığı "MHP barajın altında kalabilir" tweeti ise Bahçeli'yi kızdırmıştı.

Bahçeli, Oğan'ın partiden ihracını istemiş, Iğdır İl Disiplin Kurulu Bahçeli'nin isteğine direnip ihraç kararı almamıştı. MHP Genel Başkanı bunun üzerine Merkez Disiplin Kurulu'nu devreye sokmuş ve Oğan partiden ihraç edilmişti.

Ancak Oğan mahkeme kararı ile partiye geri döndü.

İYİ Parti’nin kurulması ile sonlanan 16 Nisan 2017’deki Anayasa Referandumu sürecinde, MHP içinde “hayır” oyu verilmesi yönünde siyaset yaptı.

Bu referandumda, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olarak adlandırılan devlet başkanlığı sistemi yüzde 51’in üzerinde bir oyla halk onayı almıştı.

Sinan Oğan, kampanya sürecinde Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın gibi MHP içindeki muhalefetle birlikte hareket etti.

Bu isimler "Türk Milliyetçileri 'Hayır' Diyor" başlığı ile toplantılar düzenliyordu.

2016 yılındaki tartışmalı kongrede başkanlığa aday olmak istemiş ancak diğer bazı muhaliflerle birlikte partiden ihraç edilmişti.

Ancak Sinan Oğan, İYİ Parti’nin kuruluş sürecine mesafeli yaklaştı.

Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Meral Akşener'in partisine katılacaklarını açıklarken, Sinan Oğan dışarıda durmayı tercih etti.

Açtığı ihraç davasının kabul edilmesi sonrası MHP'ye geri döndü. Özgeçmişinde bu süreci şöyle özetledi:

“2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adaylığını açıkladı. Mahkemece iptal edilen kurultay çalışması sonrası partisinden 2 defa ihraç edildiği halde gelen tekliflere rağmen herhangi bir partiye geçiş yapmadı, yeni bir parti de kurmadı. Partisine ve mücadelesine sadık kalacağını açıkladı.”

ATA İTTİFAKI ADAYLIĞI

İYİ Parti’den ayrılan Ümit Özdağ’ın kurduğu Zafer Partisi’nin Adalet Partisi, Ülkem Partisi ile Türkiye İttifakı Partisi'nden oluşan seçim ittifakı, Sinan Oğan’ın adaylığını destekleme kararı aldı.

İttifakın temel unsuru olan Zafer Partisi lideri Özdağ, siyasetini “Türkiye’deki sığınmacıları göndermek” üzerinden şekillendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN