MHP'den Hasan Can Kaya çıkışı: Seviyesiz!

MHP'den Hasan Can Kaya çıkışı: Seviyesiz!

MHP'li Lütfi Kaşıkçı son günlerde gündemden düşmeyen bir tartışma konusu haline gelen 'Konuşanlar' programına yüklendi. Programın 'Türk gençliğine zehir saçtığını' söyleyen Kaşıkçı, programın sunucusu Hasan Can Kaya'ya 'seviyesiz' dedi.

MHP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçeleri üzerinde konuşmalar yaparken, partisi adına konuşan vekillerden MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, konuyu son günlerde gündemden düşmeyen Hasan Can Kaya ve ve 'Konuşanlar' programına getirdi.

Programın sunucusu Hasan Can Kaya ve yayıncısı Acun Ilıcalı'ya yüklenen Kaşıkçı, "Konuğun sunucuya, sunucunun konuğa küfretmesiyle gelinen seviyeyi ve bu durumun ifade özgürlüğüyle savunulmasını Ülkü Ocakları'ndan yetişen bir birey olarak anlamak mümkün değildir" diye konuştu.

'HASAN CAN KAYA SEVİYESİZDİR'

Kaşıkçı, 'Türk gençliğine zehir saçan bazı programların gözüne çarptığını' söyleyerek, "Bu programlardan biri de 'Konuşanlar' ismiyle yayınlanmaktadır. 'Konuşanlar' adlı program çukurdur, vasattır. Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir ve Türk toplumunun değerlerinin altına dinamit koyup patlatmaya çalışan anlayışın ekranlara tezahürüdür" dedi.

'ACUN ILICALI, MERCEK ALTINA ALIMALI'

Vekil Kaşıkçı, programı yayınlayan dijital platform Exxen'in sahibi Acun Ilıcalı ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan iş 'İçerik üretmek, kara mizah ya da ofansif mizah' denilerek geçiştirilemez. Sahne ve seyirci ilişkisi bir saygı temeli üzerine kuruludur. Konuğun sunucuya, sunucunun konuğa küfretmesiyle gelinen seviyeyi ve bu durumun ifade özgürlüğüyle savunulmasını Ülkü Ocakları'ndan yetişen bir birey olarak anlamak mümkün değildir. Ayrıca, reyting uğruna değerlerimizi aşağılayan programlara kendi mecrasında izin ve yayın hakkı tanıyan Acun Ilıcalı ismi acil mercek altına alınmalı, her şeyin daha fazla abonelik ve daha fazla reyting olmadığı ve milletimizin korunması gereken manevi değerlere sahip olduğu kendisine hatırlatılmalıdır."

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), dijital yayın platformu Exxen'de yayınlanan, Hasan Can Kaya'nın programı 'Konuşanlar' hakkında dün inceleme başlatmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN