Millet İttifakı'ndan ilginç gönderme: Artık paraya kimse çökemeyecek

Millet İttifakı'ndan ilginç gönderme: Artık paraya kimse çökemeyecek

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Akşener ve Demokrat Parti Lideri Uysal, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent Kart Tanıtım Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Mansur Yavaş, "Milletimizin yardım kültüründe yeri olmayan paket dağıtmayı ortadan kaldırıyoruz" derken, Akşener, "Paraya çöktüler" dedi. Kılıçdaroğlu ise, "Paraya kimse çökemeyecek" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB), Başkent Kart Tanıtım Töreni'ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı.

"KİMSE GELECEKTEN ÜMİDİNİ KESMESİN"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Kart'ın Türkiye ve dünyanın tamamında kullanılacağına dikkat çekti. Yavaş, “Seçimlerden önce Ankara Ticaret Odası’nın başka bir salonunda bizim yönettiğimiz Ankara’da kimse aç ve açıkta kalmayacak, ışıklarda kimse mendil satmayacak diye söz vermiştim. Pandemi başlayınca önceliklerimizi değiştirmek durumunda kaldık… Gelirlerimizin azaldığı, giderlerimizin arttığı durumda açlığa karşı insanımızın en temel ihtiyaçları ötelenemezdi. Kimse gelecekten ümidini kesmesin diye yola koyulduk” diye konuştu.

"TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATIYORUZ"

ABB’nin yardımlaşma ve dayanışma kültürü ördüğünü belirten Yavaş, “İhtiyaç sahipleri sadece bakkal ve marketlerden alışveriş yapamayacak. Dayanışmanın devamını sağlamayı amaçlıyoruz. Milletimizin yardım kültüründe yeri olmayan paket dağıtmayı ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Yavaş, bu kart ile insan onurunu zedeleyen ve yöneticilerin propaganda malzemesi haline gelen görüntüleri ortadan kaldıracaklarını belirterek, "İhtiyaç sahibinin neye ihtiyacı olduğuna kendisi karar vermelidir. Belediyelerimizde yaygın uygulama yardım kolisi götürmekti. Çirkin görüntüler oluşuyordu. Bizim inancımıza göre sağ elin verdiğini sol elin görmemeliydi. Bugün burada ihtiyaç sahiplerini utandıran bir uygulamaya son veriyoruz. Başkent Kart uygulamasıyla, insan onurunu zedeleyen, anne babaları çocuklarının yanında mahcup eden, kimi yöneticilerin propaganda malzemesi yapmak için kullandıkları o çirkin fotoğraf karelerini artık tarihin çöplüğüne atıyoruz” dedi.

YAVAŞ, YENİ BELEDİYECİLİK MODELİNİ ANLATTI

Yavaş, BLD 4.0 adını verdikleri yeni belediyecilik modelini de şöyle anlattı:

“Bugün burada, BLD 4.0 adını verdiğimiz yeni model belediyecilik anlayışımızın sadece sosyal alandaki yansıması Başkent Kart’ın tanıtımı için bir araya geldik. Yine, bu yeni nesil Belediyecilik anlayışımız gereği, geçtiğimiz ay kamuoyunda da sıkça gündeme gelen yeni bir uygulamaya, Lezzet Ankara uygulamamıza başlamış ve bu yeni nesil belediyeciliğin esnaflarımızla ilgili olan adımını atmıştık. Pandemi nedeniyle esnafımız iki yıldır iş yapamaz hale gelmişti. Yüzde 0 komisyonla sosyal bir projeyi hayata geçirmiştik. Esnaf kayıt sürecinin devam ettiği Lezzet Ankara’ya bugüne kadar 650’den fazla esnafımız kayıt oldu. Burada bir kamu hizmeti olarak esnafımıza can suyu olacak bir uygulama yapmayı hedefledik. Bu durum bizlere ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor.”

ALIŞVERİŞ YAPTIKÇA YOKSULLARA YARDIM

Başkent Kart'ı kullanan yurttaşların alışveriş yaparken yoksullara da yardımcı olacağını kaydeden Yavaş, şunları söyledi:

"Bir konfeksiyoncuya gittiniz. Önceden, alışveriş yaparken aldığınız kıyafeti giyemeyenlerin olduğunu da düşünüyor, o anda yüreğiniz tutuluyor, içiniz ürperiyor, ama bir yandan da hayatın normal akışına devam ediyordunuz. Şimdi bileceksiniz ki, az ya da çok, yaptığınız bütün harcamalarda, pos cihazına her dokunduğunuzda, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bir nebze nefes olacaksınız. Sadece Ankara’da her ay pos cihazının yaklaşık 50 milyon kez kullanıldığını, aylık 10 milyar liralık harcama yapıldığını biliyoruz. Başkent Kart sayesinde, sadece Ankara’da bile, her ay en az 50 milyon kez iyilik yapma ve harcadığımız 10 milyarın her kuruşunda iyiliği yayma fırsatımız olacak. İşte, asıl paha biçilemeyen ‘paranın satın alamayacağı’ denilen yer, burasıdır."

AKŞENER: PARAYA ÇÖKTÜLER

Yavaş, yapılan tüm alışverişlerden alınacak komisyonlardan bir kısmının dar gelirli yurttaşlara verilmek üzere belediyenin sosyal yardımlaşma birimine aktarılacağını bildirdi. Başkan Yavaş'ın kartın işlediğini anlattığı sırada dikkat çeken bir diyalog yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, geçmişte merkezi hükümetin el koyduğu yardımları kastederek "Paraya çöktüler" derken, Yavaş ise “Kimsenin engel olamayacağı uygulama geliştirdik. Bu paraları da kimse bloke edemeyecek” karşılığını verdi.

EVLERE TEMİZLİĞE GİDEN KADINLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Yavaş, evlere giden temizlik emekçilerinin de bu kartla şehir içinde ücretsiz yolculuk yapabileceğini ifade etti. Uygulamaya ilişkin seçim konuşmasının yer aldığı görüntüleri de salondakilere izleten Yavaş, kartın kuyumcularda ve tekel ürünlerinde kullanılamayacağını bildirdi. Yavaş, kart kullanıcılarının nerelere harcama yaptığına ilişkin verileri de paylaştı. Kartın en çok zincir marketlerde kullanıldığı bilgisini veren Yavaş, komisyonun yüzde 95'nin belediyeye kaldığını söyledi. Yavaş, şu ana kadar ki belediyeye kalan komisyon tutarının 213 bin lira olduğunu açıkladı.

ÇİFTÇİLERE İNDİRİMLİ AKARYAKIT

Yavaş, kartı çiftçinin de kullanabileceğini, indirimli akaryakıt alabileceklerini aktardı.

Yavaş'ın tanıtımının ardından Akşener, Kılıçdaroğlu ve Uysal sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu, Akşener ve Uysal'a Başkent Kart verildi. Uysal'a kartı veren Yavaş, "Bol bol harcamanız dileğiyle" dedi. Uysal, "Harcamanın hayrını göreceğiz inşallah" diye yanıt verdi. Uysal, iktidarın yurttaşları yoksulluğa mahkum ettiğini ifade ederek, "Çarpık düzen Türkiye'de sistematik hale getirildi. Ankara'da değişimin yaşanmasından itibaren, kara örtü Ankara'dan kalktı. Pandemiyle beraber değişim çağında belediyelere yeni yeni görevler tanındı" dedi.

Yavaş, Akşener'e kartı verirken "Buna hiç kimse engel olamayacak inşallah" dedi. Akşener de kartın bereketli olmasını diledi.

KILIÇDAROĞLU: PARAYA KİMSE ÇÖKEMEYECEK

Yavaş, Kılıçdaroğlu'na da kartı verdi. Kılıçdaroğlu seçimlerden önce verilen sözün tutulduğunu belirterek, "Bir iyilik yapıyoruz evet ama iyilik yaparken insan onurunu korumak çok önemli bir şey" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Yavaş'a "Birincisi paraya kimse çökemeyecek, ikincisi bütün Ankaralılar büyük mutlulukla alışveriş yapacak. Sayın Başkan alışverişi hanım yapacak, ona da var mı?" diye sordu. Yavaş, "Ona da var" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN