Milleyha için yeni gelişme: Sulak alan ilan edilecek

Milleyha için yeni gelişme: Sulak alan ilan edilecek

Yaban hayat uzmanı Emin Yoğurtçuoğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı ve Karar'ın gündeme taşıdığı Milleyha hakkında yeni bir açıklama geldi. AK Parti Hatay Milletvekili Yayman, "En kısa zamanda, bir hafta 10 gün içerisinde Milleyha'yı sulak alan ilan edeceğiz" dedi.

Hatay Samandağ'da bulunan ve birçok farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Milleyha, dün korkutan bir olayla gündeme geldi. Milleyha'nın etrafına kanal açıldığı ve kalan suyun buraya aktığı görüldü. Bu sorunla birlikte bazı yerlere moloz döküldüğü de belirtildi.

Durumu görüntüleyen yaban hayat uzmanı Emin Yoğurtcuoğlu, daha önce Tuz Gölü'nde yaşanan flamingo ölümlerini hatırlattı ve önüne geçmek gerektiğini vurguladı. Karar'ın gündeme taşıdığı haber sonrası belediye ekipleri açıklama yaparak duruma el attı ve söz konusu kanal kapatılmaya başladı. Ancak moloz dökülen alan ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Yoğurtçuoğlu 'ilkbaharda su tutan, çok önemli tuzcul bitkilerin bulunduğu, binlerce yıllık bir sulak çayır ekosistemi'nin üstünün birkaç kamyon ve dozerle toprak doldurulduğunu da aktarmıştı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bölgede incelemede bulundu.

'KORUMA ALTINA ALINMASI KONUSUNDA YAZILI TALEPLERİMİZ VAR'

Daha sonra gazetecilere konuşan Yayman, "Buranın muhakkak korunması, kurtarılması noktasında çok çalışmalarımız var. Burada Ankara'ya, Doğa Koruma ve Milli Parklara düşen görevler var. Aynı şekilde Samandağ Belediyesine ve Hatay Büyükşehir Belediyesine düşen görevler var. Maalesef burayı talan etmek isteyen gaddar anlayış var. Biz bu anlayışa karşıyız. Burada yaşayan her kuş bir canlıdır ve bunu kutsal kabul ediyoruz. Buradaki her bir bitki, flora ve fauna bizim için çok çok kutsaldır, değerlidir. Buranın sulak alan ilan edilmesi ve koruma altına alınması konusunda yazılı taleplerimiz var.

'10 GÜN İÇİNDE MİLLEYHA'YI SULAK ALAN İLAN EDECEĞİZ'

Önümüzdeki günlerde, en kısa zamanda, bir hafta 10 gün içerisinde Milleyha'yı sulak alan ilan edeceğiz. Buranın talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Milleyha sahipsiz değildir. Milleyha'ya moloz, hafriyat dökülmesine, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Milleyha, Samandağlıların, kuşların, Hataylıların, tabiat severlerindir. Bunun altını ısrarla çizmek istiyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN