Milyonlarca emeklinin zam hayali yarın gerçekleşiyor! Bu kadar hızlısını kimse beklemiyordu

Milyonlarca emeklinin zam hayali yarın gerçekleşiyor! Bu kadar hızlısını kimse beklemiyordu

Uzun zamandır gündemde yer alan emekli zamlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Milyonlarca emeklinin zam hayali yarın gerçekleşiyor! Konunun bu kadar hızlı neticeye varmasını kimse beklemiyordu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son zamlarda en düşük emekli maaşlarına zam gelmemesi milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğratmıştı. Öte yandan zamları az bulan kesim ise bir ara zam talebinde bulundu. Uzun zamandır ise ülke gündeminde emekli maaşlarına zam gelip gelmeyeceği sorusu yer alıyor. Milyonlarca emeklinin zam hayali yarın sonuca kavuşacak gibi görünüyor.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI NETLEŞECEK

Cumhurbaşkanlığı kabinesi 9 Ekim Pazartesi günü Beştepe’de toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde toplanan kabinenin gündemi bu hafta oldukça yoğun. Geçtiğimiz hafta bazı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ilk kabine toplantısında emekli zamlarına ilişkin detayların netleşeceğini açıklamıştı. Bu doğrultuda milyonlarca emekliyi ilgilendiren konu kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ile sonuca kavuşabilir.

yeni-proje.jpg

Toplantı kapsamında emekli maaşlarına ilişkin düzenleme masada yer alan konular arasında olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda hazırladığı çalışma değerlendirilecek. Değerlendirmelerin sonucunda ise çalışmanın son halinin ayrıntıları ile toplantı sonrası açıklanması bekleniyor.

KABİNEDE GÖRÜŞÜLECEK KONULAR

EKONOMİK GELİŞMELER

Kabine toplantısında masaya yatırılacak konulardan biri de ekonomik gelişmeler olacak. Enflasyona ve fahiş fiyatlara karşı alınan tedbirlerin yansımaları değerlendirilecek. Öte yandan 17 Ekim'de Meclis'e sunulacak 2024 Bütçesi üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

yeni-proje-1.jpg

TERÖRLE MÜCADELE

Kabinenin öncelikli gündem maddelerinden biri ise yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonları olacak. Özellikle de Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekatları ve bölgenin durumu görüşülecek.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Toplantının önemli konularından biri ise son günlerde dünya gündemine bomba gibi düşen İsrail-Filistin meselesi olacak. Bölgedeki son durum değerlendirilerek Türkiye’nin atacağı diplomatik adımlar değerlendirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN