Milyonlarca emekliye müjdeli haber: Bayram ikramiyesinin verileceği tarih belli oldu!

Milyonlarca emekliye müjdeli haber: Bayram ikramiyesinin verileceği tarih belli oldu!

28 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. 15 milyon emekli vatandaş söz konusu konu hakkında araştırma yapmaya başlarken bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca vatandaş bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği konusunda araştırmalar yapmaya başladı. Bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih netlik kazandı.

Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Kurban Bayramı, bu yıl 28 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arsında gerçekleşecek. Bayrama sayılı günler kala, 15 milyon emekli vatandaşın gözü kulağı bayram ikramiyeleri takviminde.

Bayram tatilinin dokuz güne çıkarılmasının ardından emekli aylığı ve ikramiye ödemelerinin bu yıl 17 Haziran'dan itibaren hesaplara yatmaya başlayacağı iddia edildi.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; İkramiyeler 17 Haziran'dan itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Mevcut uygulamada emekli aylıkları tahsis numarasının son hanesine göre yatırılacak.

SSK emeklileri yaşlılık aylığı tahsis numarasına göre her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri de 25-28'i, memur emeklileri de 1-5 arasında aylık alıyor. Bağ-Kur emeklilerine aylıkları tahsis numarası 9,7.5 olanlara her ayın 25'inde, 3,1 olanlara 26'sında, 8,6,4 olanlara 27'sinde, 2 ve 0 olanlara da 28'inde yatıyor. SSK emeklileri ise son rakamı 9 olanlar 17, 7 olanlar 18, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde, 1 olanlar ayın 21'inde, 8 olanlar 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde 0 olanlar ise her ayın 26'sında aylık alıyor.

5 GÜN İÇİNDE YATACAK

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da normal aylık takviminden önce erken ödeme yapılacak. SSK kapsamında gelir ve aylık alanların Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün içinde ödenmesi planlanıyor.

SGK TAKVİMİ AÇIKLAYACAK

Emekli aylık ve ikramiye ödemelerine ilişkin takvimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak. Kurban Bayramı'nda yeni bir karar alınmaması durumunda ikramiyeler 2 bin lira olarak hesaplara yatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN