Milyonlarca kişi bu ceza yemişti... Müjde verildi! Maske takmama cezaları siliniyor!

Milyonlarca kişi bu ceza yemişti... Müjde verildi! Maske takmama cezaları siliniyor!

TBMM yeni dönem başlarken 1 Ekim tarihinden sonra birçok yeni düzenlemeye adım atıldı. Milyonların gözleri torba yasasına çevrilirken maddeler eklenmeye devam etmektedir. Pandemi dönemi sonrasında en çok konuşulan konular arasında maske takmayanlara ceza kesilmesi yer alırken yeni düzenleme gündeme geldi. Maske takmayanların cezası kesilecek mi? İşte detaylar…

Meclis tatilinin bitmesiyle beraber düzenlenen yasaklar da tekrardan gündeme gelmeye başladı. Torba yasası teklifinde hangi yasaların olacağı merak edilirken son dakika gelişmesi üzerine düzenlemeler boy gösterdi. Uzun süre tartışma yaratan maske takma cezalarının silinip silinmeyeceği merak konusu olurken araştırmalar da başladı. Kyk faizleri silindi mi? 

MASKE TAKMAMA CEZASI 

Gelen son dakika haberlerine göre 52 maddelik torba kanun yasa teklifi yarın itibariyle meclise sunulacaktır. Torba kanun teklifinde sona gelirmişler yeni düzenlemeler de boy göstermektedir. Edinilen bilgiler doğrultusunda koronavirüs salgını zamanında kesilen maske takmama cezaları silineceği belirlendi. 

Torba yasası maske cezası

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ 

Torba yasasında yer alan bir diğer konu kısa çalışma ödenekleri olurken itilaflı dosyalar, işten çıkartılan hariç bildirilerek borçları kişilerin üzerinden silinecektir. Bu konuda toplamda 200 bin dosya olduğu bilinirken çalışmalarda başladı.

KYK FAİZLERİ, ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ DESTEĞİ 

Özellikle öğrencilerin gündeminde olan KYK faizleri silinmesi tartışma konusu yaratırken elektrik ve doğal gaz destekleri de torba yasasında yer almaktadır. Çifte pasaport ve 2 bin TL’ye kadar olan icra borçları da gündemde yer aldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN