Milyonlarca öğrenci ve öğretmene müjdeli haber verildi! MEB'den yeni karar: Sistem değişiyor

Milyonlarca öğrenci ve öğretmene müjdeli haber verildi! MEB'den yeni karar: Sistem değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yen geilişmeler aktarıldı. Öğrencileri ve öğretmenleri ilgilendiren yeni gelişme ile birlikte eğitim sistemi değişiyor. Mahmut Özet yaptığı açıklama ile uzman öğretmenlik için 10 yıl görev şartının düşürüldüğünü duyurdu. Üst üste gelen müjdeli haberler gündemde yer alıyor. Peki uzman öğretmenlik yıl şartı kaç yıl oldu? İşte tüm detaylar...

EĞİTİM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamalar ile gündemin seyrini değiştirdi. NTV ekranlarında canlı yayın konuğu olan Mahmut Özer eğitim sistemine dair gelişmeler aktardı.

Kritik açıklamalarda bulunan Bakan Özer, KPSS sınavına hazırlanan vatandaşlarla müjdeli haber paylaştı İlerleyen dönemlerde yapılacak öğretmen atamalarının sadece KPSS puanı ile yapılacağını ve mülakatların sistemden kaldırılacağını açıkladı.

Kendisine sorulan sorulara tek tek cevaplayan Bakan Özer canlı yayında eğitime dair yeni gelişmeleri aktardı. Açıklamaları ile velilere müjdeli haberleri paylaşan Bakan Özer, daha öncesinde alınan kararların sadece yemekle ilgili olmadığını duyurdu.

tyt.jpg

VELİLERE MÜJDELİ HABER GELDİ

MEB tarafından geçtiğimiz dönemlerde açıklanan yemek kararı ile birlikte ülkemizde yer alan tüm okullarda okul öncesi ücretsiz yemek verilmeye başlanmıştı. Bakan Özer'in açıklamalarına göre 3 bin anaokulu için çalışmalar başlatıldı. Özer, "Okul öncesi eğitim zorunlu olmamasına rağmen zorunlu olan ilkokul ortaokul lise eğitiminin üzerine çıktı.

Anaokullarında 50-100 lira para alınıyordu, bunu tamamen kaldırıyoruz, dedik. O açıklamayı yapmıştım bu gece de resmi gazetede yayımlandı. Hiçbir para alınmayacak velilerden. En büyük katkıyı sağlamış olacağız velilere.

Okul öncesi eğitime katılan bireyle katılmayan birey arasında birey arasında farklar gözlenmiştir. Kadının istihdamı açısından fırsat sağlıyor. Kadının alacağı ücret anaokuluna ödeyeceği ücret yakınsa istihdamdan geri çekiliyor” sözlerine yer verdi.

Ücretsiz yemek müjdesini veren Bakan Özer, kendisine sorular "tüm kademelere ücretsiz yemek verilecek mi?" sorusuna cevap verdi. Çocukların karnı aç şekilde okula gitmesini istemediğini belirten Özer, okul öncesinde tüm öğrencilere yemek verilmesi gerektiğini belirtti. Sosyal yardım alan ailenin çocukları ise ücretsiz yemeklerde öncelikli sırada yer alıyor.

7cf8da13bakanozerogretmenlereduyurdukonaklamadayuzde50indirimuygulanacakgzwt.jpg

ATAMALARDA MÜLAKAT KALDIRILIYOR

KPSS konusunda da önemli gelişmeleri aktaran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, müjdeli haberi paylaştı. Mülakatın kaldırılacağını açıklayan bakan KPSS puanı ile atamaların hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı.

UZMAN ÖĞRETMENLİK YILI DÜŞÜRÜLÜYOR

Ayriyeten uzman ve baş öğretmenlik için olan yıllarda da değişliğe gidileceğini açıkladı. Uzman öğretmenlik için belirtilen 10 yıllık kıdem aranırken talep doğrultusunda 5 yıla indirilmesi için çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN