MSB duyurdu: KAAN'ın ilk uçuşu için geri sayım

MSB duyurdu: KAAN'ın ilk uçuşu için geri sayım

Türkiye'nin milli savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşu için geri sayım başladı. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre KAAN, ilk uçuşunu 27 Aralık tarihinde gerçekleştirecek. Kaynaklar, yerli motorun 2028'de hazır olacağını ve 2032'den itibaren ise KAAN'ın envantere girmesini beklediklerini kaydetti. MSB kaynakları, 'ikinci el Eurofighter' iddiasına ilişkin ise "Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu" yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanlığında (MSB) basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşu için tarih verilirken 'ikinci el Eurofighter' iddialarına da yanıt geldi.

KAAN 27 ARALIK'TA GÖKLERDE

MSB kaynakları milli savaş uçağı KAAN hakkında bilgi vererek, "KAAN’ın ilk uçuşunun 27 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor. Takvimlendirmeye göre, yerli motor 2028’de hazır olacak, 2032’ten itibaren de KAAN’ın envantere girmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

kaan.jpg
Milli muharip uçak KAAN

'İKİNCİ EL EUROFİGHTER' İDDİASI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in de ifade ettiği gibi İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya ortak konsorsiyumu tarafından üretilen Eurofighter uçağının da incelendiğini aktaran kaynaklar, şunları kaydetti:

erer.jpg
Eurofighter

"F16 tedariki ve modernizasyonu süreci devam ederken üzerinde durduğumuz tek uçak Eurofighter. Bunun dışında herhangi bir çalışmamız yok. Eurofighter tedariki konusu bugün iki bakan arasında gerçekleştirilecek görüşmenin gündeminde de yer almaktadır. Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya'nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20, daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN